Hopp til innhold

Nominert til P2s romanpris

Nominasjonene til P2-lytternes romanpris 2006 er klare.

Bokstabel
Foto: Scanpix

Nominasjonene til P2-lytternes romanpris 2006 er klare. Nå er det opp til lytter- og fag-juryen å diskutere seg frem til en vinner. Den store jurydiskusjonen foregår på NRK P2 lørdag 3. februar 2007.

Fristen til å melde seg på som lytterjury til P2-lytternes romanpris gikk ut 1. desember. Det var mange som ville være med, og det var nok ingen lett jobb å plukke ut deltagere. Nå er imidlertid lytter-juryen på plass og har begynt å lese seg gjennom de nominerte romanene.

De nominerte romanene er:

Kjartan Fløgstad: "Grand Manila"

Ragnar Hovland: "1964".

Marita Liabø: "Under brua"

Arne Lygre: "Et siste ansikt"

Trude Marstein: "Gjøre godt"

Dag Solstad: "Armand V"

Jurydiskusjonen kan du altså høre på NRK P2 3. februar 2007.

 

Kulturstrøm

 • Karin Krog tildelt Norsk jazzforums hederspris

  Karin Krog ble onsdag tildelt Norsk jazzforums hederspris for 2023. Juryen betegner 85-åringen som et ikon og en pioner i norsk jazz.

  Hedersprisen er en utmerkelse som anerkjenner arbeid utført over tid av ekstra stor betydning og inspirasjon for jazzfeltet her i Norge og/eller internasjonalt.

  – Få, om noen, dekker denne beskrivelsen like godt som årets hederspris-mottaker, Karin Krog, sier daglig leder Gry Bråtømyr, som på vegne av styret i Norsk jazzforum overrakte prisen.

  Karin Krog og daglig leder i Norsk Jazzforum, Gry Bråtømyr.
  Foto: Helge Brekke
 • Jon Fosse nominert til amerikansk pris

  Jon Fosse er nominert til den amerikanske kritikerprisen National Book Critics Circle Award for «Eit nytt namn. Septologien VI-VII», melder NTB.

  På engelsk har romanen fått tittelen «A New Name», og den er oversatt av Damion Searls.

  Prisen deles ut natt til fredag norsk tid.

  Samme roman sørget for at Fosse fikk Brageprisen og Kritikerprisen, samt at han ble kortlistet til de internasjonale prisene Bookerprisen og National Book Award.

 • The Gathering tilbake igjen

  Datafestivalen «The Gathering» ararangeres i Vikingskipet i Hamar for første gang på fire år. De siste årene har det vært arrangert online-versjoner av festivalen på grunn av pandemien. «The Gathering» finner sted fra 5. – til 9. april.

  The Gathering
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB