NRK Meny
Normal

Noel Gallagher til «Skavlan»

Tidligere Oasis-medlem Noel Gallagher kommer til «Skavlan» for å snakke om det vanskelige forholdet til broren Liam.

Noel Gallagher

Liam Gallagher startet 'Oasis' i 1991 og broren Noel ble med et par år senere. Liam Gallagher har etter bruddet med 'Oasis' startet et nytt band; 'Beady Eye'.

Foto: Chris Pizzello / AP

«Oasis» begynte i 1991, og bandet ble den kanskje fremste eksponenten for den populære britpop-sjangeren på nittitallet.

Bandets første album kom i 1994, men det var med andrealbumet «(What's The Story) Morning Glory?» I 1995 at «Oasis» ble allemannseie. Plata ble et av nittitallets mest solgte album med over 20 millioner, og befestet Oasis som et av verden aller største band.

Kjent for krangling

Noel Gallagher og broren Liam har fått vel så mye oppmerksomhet for sitt turbulente forhold som for de musikalske prestasjonene. Brødreparet har kranglet seg vei gjennom en lang karriere, men i 2009 var det slutt på tålmodigheten.

Etter en opprivende krangel i Paris, sluttet Noel Gallagher i bandet han startet 18 år tidligere. Konserter ble avlyst, fansen sørget og Noel fortalte i en pressemelding at han både var trist og lettet etter å ha avsluttet det turbulente arbeidsforholdet med broren.

To år har gått siden musikeren satte kroken på døra, og nå kommer han til Skavlan for å fortelle om sitt beryktede elsk-hat-forhold til broren Liam.

(Saken fortsetter under bildet)

Oasis

Noel og Liam Gallagher - musikkens svar på Kain og Abel.

Foto: Scanpix/ Afp

Kommer rett fra turnering

Percy Barnevik

Percy Barnevik gikk fra å være industrisjef til å jobbe med veldedig arbeid.

Foto: Reuters

Gjest er også verdens beste sjakkspiller Magnus Carlsen, som kommer rett fra en stor prestisjeturnering i Bilbao.

Den svenske industrimannen Percy Barnevik kommer også. Han var på 80- og 90-tallet en kjent industrileder i Sverige, men ble tatt for underslag og jobber i dag med veldedighet.