Hopp til innhold

Nico & Vinz skal turnere med Bruno Mars

Den norske duoen skal varme opp for Bruno Mars på hans turné i Canada og USA i sommer. – En fantastisk mulighet, mener P3s musikkprodusent.

Nico & Vinz og Bruno Mars

Nico & Vinz skal varme opp for Bruno Mars på tolv konserter i sommer, blant annet i storbyer som Denver, Toronto og San Jose.

Foto: Stian Andersen/Peter Kramer (AP)

Nico & Vinz skal varme opp for Bruno Mars før tolv konserter i sommer, og skal turnere med superstjernen fra 24. juli til 17. august.

Oslo-duoen skal blant annet spille to konserter på Air Canada Center i Toronto, som er en av de største konsertarenaene i Nord-Amerika, og skal spille i storbyer som Denver og San Jose i USA.

– Det er utrolig gøy at de får muligheten til å være med på en så stor turné, og det innebærer fantastisk eksponering for Nico & Vinz sin musikk, sier Charlotte Öqvist fra duoens norske plateselskap Warner Music.

Charlotte Öqvist Warner Music

Charlotte Öqvist, Promotion Manager i Warner Music Norway, håper turneen kan føre Nico & Vinz lenger opp på Billboard-listen.

Foto: Privat

Håper på topplassering

Bruno Mars har solgt elleve millioner album og 68 millioner singler og vunnet to Grammy-priser. Mars har toppet Billboard Hot 100-listen fem ganger siden han entret listen for første gang i 2010, og han er den første mannlige artisten siden Elvis Presley som har oppnådd så mange topplasseringer på så kort tid.

Nico & Vinz har ligget på fjerdeplass på denne listen i tre uker med singelen «Am I Wrong», og ligger også på tredjeplass på den offisielle hitlisten i Canada. Charlotta Öqvist håper turneen kan bidra til at de rykker opp på hitlisten i USA.

– Konkurransen i toppen av Billboard-listen er steinhard, men ingenting er umulig. Det er hardt arbeid som ligger til grunn for suksessen til Nico & Vinz, og med enda mer hardt arbeid kan de forhåpentligvis gå helt til topps på listen.

– En av de største innen sjangeren

Musikkprodusent i P3, Marie Komissar, tror at turneen med Bruno Mars kan gjøre Nico & Vinz enda mer populære i Nord-Amerika.

Marie Kommisar

Marie Komissar har sett Nico & Vinz live flere ganger, og tror amerikanerne kommer til å bli imponert av duoens sceneshow.

Foto: Erlend Solbu Lånke / NRK

Dette er en fantastisk mulighet for Nico & Vinz til å vise seg frem for et stort nordamerikansk publikum. Bruno Mars er av de aller største innen pop-sjangeren og jeg er ganske sikker på at dette kommer til å gi dem mange nye fans.

Komissar tror også det nordamerikanske publikum kommer til å bli imponert av liveshowet til Nicolay Sereba og Vincent Dery.

– Her i Norge har vi nesten blitt bortskjemt på liveshow fra Nico & Vinz. Konsertene deres er helstøpt og gjennomført, og det er lett å la seg rive med av både låtene og sjarmen.

Stor suksess på Spotify

Natt til mandag passerte «Am I Wrong» 100 millioner avspillinger på strømmetjenesten Spotify.

Det er flere avspillinger enn de tre låtene som ligger over Nico & Vinz på Billboards singelliste, men de ligger fortsatt et stykke bak sin nye turnépartner. Bruno Mars sin mest spilte låt på Spotify, «Locked Out of Heaven », har blitt spilt 124 millioner ganger på strømmetjenesten.

Forrige uke gikk duoen til topps på radiolisten i USA, og har nå den mest spilte sangen på amerikansk radio. De ble også historiske da de ble de første som entret den britiske singellisten kun ved hjelp av avspillinger på diverse strømmetjenester. I skrivende stund ligger Am I Wrong på 72. plass på den offisielle singellisten i Storbritannia.

Se Nico & Vinz på Nobelkonserten:

Envy på Nobelkonserten

Bruno Mars sitt pauseshow fra Superbowl:


Kulturstrøm

  • Britney Spears inngår forlik med faren sin

    Popstjerna har inngått eit forlik med faren sin Jamie Spears, meir enn to år etter at ei rettsavgjerd avslutta verjeordninga som har gitt han kontroll over livet hennar. Det melder CNN.

    Sidan verjeordninga vart avslutta, har Britney Spears og faren vore i retten fleire gonger i samanheng med advokathonorar og skuldingar om upassande oppførsel under verjeordninga. Far hennar har heile tida motsett seg skuldingane.

    Vilkåra for forliket er ikkje offentleggjort, men advokatane til Spears stadfestar forliket til CNN.

    (FILES) US singer Britney Spears arrives for the premiere of Sony Pictures' "Once Upon a Time... ...
    Foto: AFP
  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.