Hopp til innhold

Nico & Vinz skal turnere med Bruno Mars

Den norske duoen skal varme opp for Bruno Mars på hans turné i Canada og USA i sommer. – En fantastisk mulighet, mener P3s musikkprodusent.

Nico & Vinz og Bruno Mars

Nico & Vinz skal varme opp for Bruno Mars på tolv konserter i sommer, blant annet i storbyer som Denver, Toronto og San Jose.

Foto: Stian Andersen/Peter Kramer (AP)

Nico & Vinz skal varme opp for Bruno Mars før tolv konserter i sommer, og skal turnere med superstjernen fra 24. juli til 17. august.

Oslo-duoen skal blant annet spille to konserter på Air Canada Center i Toronto, som er en av de største konsertarenaene i Nord-Amerika, og skal spille i storbyer som Denver og San Jose i USA.

– Det er utrolig gøy at de får muligheten til å være med på en så stor turné, og det innebærer fantastisk eksponering for Nico & Vinz sin musikk, sier Charlotte Öqvist fra duoens norske plateselskap Warner Music.

Charlotte Öqvist Warner Music

Charlotte Öqvist, Promotion Manager i Warner Music Norway, håper turneen kan føre Nico & Vinz lenger opp på Billboard-listen.

Foto: Privat

Håper på topplassering

Bruno Mars har solgt elleve millioner album og 68 millioner singler og vunnet to Grammy-priser. Mars har toppet Billboard Hot 100-listen fem ganger siden han entret listen for første gang i 2010, og han er den første mannlige artisten siden Elvis Presley som har oppnådd så mange topplasseringer på så kort tid.

Nico & Vinz har ligget på fjerdeplass på denne listen i tre uker med singelen «Am I Wrong», og ligger også på tredjeplass på den offisielle hitlisten i Canada. Charlotta Öqvist håper turneen kan bidra til at de rykker opp på hitlisten i USA.

– Konkurransen i toppen av Billboard-listen er steinhard, men ingenting er umulig. Det er hardt arbeid som ligger til grunn for suksessen til Nico & Vinz, og med enda mer hardt arbeid kan de forhåpentligvis gå helt til topps på listen.

– En av de største innen sjangeren

Musikkprodusent i P3, Marie Komissar, tror at turneen med Bruno Mars kan gjøre Nico & Vinz enda mer populære i Nord-Amerika.

Marie Kommisar

Marie Komissar har sett Nico & Vinz live flere ganger, og tror amerikanerne kommer til å bli imponert av duoens sceneshow.

Foto: Erlend Solbu Lånke / NRK

Dette er en fantastisk mulighet for Nico & Vinz til å vise seg frem for et stort nordamerikansk publikum. Bruno Mars er av de aller største innen pop-sjangeren og jeg er ganske sikker på at dette kommer til å gi dem mange nye fans.

Komissar tror også det nordamerikanske publikum kommer til å bli imponert av liveshowet til Nicolay Sereba og Vincent Dery.

– Her i Norge har vi nesten blitt bortskjemt på liveshow fra Nico & Vinz. Konsertene deres er helstøpt og gjennomført, og det er lett å la seg rive med av både låtene og sjarmen.

Stor suksess på Spotify

Natt til mandag passerte «Am I Wrong» 100 millioner avspillinger på strømmetjenesten Spotify.

Det er flere avspillinger enn de tre låtene som ligger over Nico & Vinz på Billboards singelliste, men de ligger fortsatt et stykke bak sin nye turnépartner. Bruno Mars sin mest spilte låt på Spotify, «Locked Out of Heaven », har blitt spilt 124 millioner ganger på strømmetjenesten.

Forrige uke gikk duoen til topps på radiolisten i USA, og har nå den mest spilte sangen på amerikansk radio. De ble også historiske da de ble de første som entret den britiske singellisten kun ved hjelp av avspillinger på diverse strømmetjenester. I skrivende stund ligger Am I Wrong på 72. plass på den offisielle singellisten i Storbritannia.

Se Nico & Vinz på Nobelkonserten:

Envy på Nobelkonserten

Bruno Mars sitt pauseshow fra Superbowl:


Kulturstrøm

 • Tidligere NRK-profil Harald Tusberg er død

  Tidligere NRK-profil Harald Tusberg er død, melder VG.

  Tusberg ble 88 år gammel.

  Tusberg jobbet i NRK fra 1961 til 1996, og var blant annet kjent for NRK-programmer som «Smil til det skjulte kamera» i 1960-årene og «Dette er ditt liv» i 1980-årene.

  Tusberg var også forfatter, låtskriver og filmmanuskriptforfatter.

   Harald Tusberg
  Foto: NTB
 • Russisk journalist dømt til 8 år fengsel

  En russisk journalist som protesterte mot Russlands krigføring i Ukraina på TV, har blitt dømt til 8 års fengsel, skriver AFP.

  Journalisten Marina Ovsiannikova ble dømt for å ha spredt falsk informasjon om Russlands væpnede styrker.

  Ovsiannikova skapte overskrifter verden over da hun i mars 2022 stilte med en plakat der det sto «Nei til krig» midt under en nyhetssending. Hun var ansatt som redaktør i den statseide russiske TV-kanalen Kanal 1.

  I juli samme år aksjonerte hun igjen ved å stille seg opp i nærheten av Kreml med en plakat der det sto «Putin er en morder. Soldatene hans er fascister».

  (NRK/NTB)

  Marina Ovsjannikova møter pressa. Rundt ho er det kamera og mikrofonar.
  Foto: AFP