Nico & Vinz suser inn på Billboard-lista

Oslo-duoen kom i dag inn på 91. plass på den amerikanske lista Billboard Hot 100 med «Am I Wrong».

Nico & Vinz på Billboard

SLÅR GJENNOM I USA: Nico & Vinz, tidligere Envy, har nå entret den gjeve Billboard Hot 100-lista. Her Nicolay Sereba (til venstre) og Vincent Dery under Nobelkonserten i fjor.

Foto: Vegard Grøtt/faksimile Billboard.com / NTB Scanpix

Låta ga Nico & Vinz duoens første Billboard Hot 100-posisjon da den i dag entret den prestisjetunge musikklista.

– Dette er kjempestort. Det er veldig sjeldent at dette skjer med norske artister, og det skjer utrolig fort. Det er bare en uke siden Nico & Vinz flyttet til Los Angeles for å satse i det amerikanske markedet, sier Marie Komissar, musikkprodusent i NRK P3.

Marie Komissar

HAR TROEN: NRK P3s musikkprodusent Marie Komissar tror Envy har det som skal til for å slå gjennom i USA.

Foto: Jon-Annar Fordal

Billboard Hot 100 tar for seg de hundre mest populære singlene i USA fra uke til uke.

Lista lages ved å sammenfatte salgstall, spilletid på radio, strømming på nett og lovlig nedlasting av musikk.

Også populær på iTunes

«Am I Wrong» ble i starten av april listet på nesten hundre amerikanske radiostasjoner etter at den ble presentert som beste nykommer i Ryan Seacrests listeprogram «American Top 40».

– Drømmen har alltid vært å bli en av verdensenerne. Nå er vi ett skritt nærmere. Det er godt å se at den døren nå er åpnet, sa Nico & Vinz til NRK.no da.

Låten ligger også i skrivende stund på 18. plass på lista over de mest nedlastede sanger på amerikanske iTunes.

– Nå må Nico & Vinz fortsette å ha sterke låter å by på, og det vet jeg at de har. De må også være synlige for amerikanerne og drive promoarbeid. De er veldig sjarmerende gutter, så jeg tror det skal gå bra for dem i USA, avslutter Marie Komissar.

A-ha er den eneste norske artisten som har toppet Billboard Hot 100 med «Take on Me» i 1985. Ylvis-brødrenes «What Does The Fox Say» nådde nummer seks i fjor høst.

LES OGSÅ:

Hør Nico & Vinz snakke om å slå gjennom i USA i Lydverket i 2011:

Nico & Vinz (daværende Envy) har aldri lagt skjul på sine store ambisjoner. Hør dem snakke om å slå gjennom i USA i denne reportasjen fra Lydverket i 2011.

Nico & Vinz, tidligere Envy, framfører «Am I Wrong» under Nobelkonserten i desember i fjor:

Envy på Nobelkonserten

Se Nico & Vinz bli portrettert i Lørdagsrevyen 11. januar 2014:

Nico & Vinz fra Lørdagsrevyen

Kulturstrøm

  • – Oppriktig og personlig portrett

    – Et fengende rot av en dokumentarfilm, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen av «MATANGI / MAYA / M.I.A.». Filmen forteller historien om hvordan artisten Maya ble rapper og popstjerne. Hun er immigrant fra Sri Lanka og datter av en sentral skikkelse i den tamilske motstandsbevegelsen. Det har gitt henne drivstoff i karrieren i den kommersielle popbransjen, skriver anmelder Sigurd Vik.

    Artisten Maya
    Foto: Another World Entertainment
  • Norske 3D-klær først i verden

    Den norske digitale kleskolleksjonen «Neo-Ex» er de første klærne som kun kan brukes digitalt. – Vi ønsker å utforske hvordan mote kan eksistere i den digitale fremtiden, sier Ingeline Gjelsnes, markedssjef i Carlings til Melk & Honning. Alle inntektene fra den digitale kolleksjonen går til den veldedige stiftelsen WaterAid for å rette søkelyset på det store vannforbruket i moteindustrien.