NRK Meny
Normal

Nico & Vinz suser inn på Billboard-lista

Oslo-duoen kom i dag inn på 91. plass på den amerikanske lista Billboard Hot 100 med «Am I Wrong».

Nico & Vinz på Billboard

SLÅR GJENNOM I USA: Nico & Vinz, tidligere Envy, har nå entret den gjeve Billboard Hot 100-lista. Her Nicolay Sereba (til venstre) og Vincent Dery under Nobelkonserten i fjor.

Foto: Vegard Grøtt/faksimile Billboard.com / NTB Scanpix

Låta ga Nico & Vinz duoens første Billboard Hot 100-posisjon da den i dag entret den prestisjetunge musikklista.

– Dette er kjempestort. Det er veldig sjeldent at dette skjer med norske artister, og det skjer utrolig fort. Det er bare en uke siden Nico & Vinz flyttet til Los Angeles for å satse i det amerikanske markedet, sier Marie Komissar, musikkprodusent i NRK P3.

Marie Komissar

HAR TROEN: NRK P3s musikkprodusent Marie Komissar tror Envy har det som skal til for å slå gjennom i USA.

Foto: Jon-Annar Fordal

Billboard Hot 100 tar for seg de hundre mest populære singlene i USA fra uke til uke.

Lista lages ved å sammenfatte salgstall, spilletid på radio, strømming på nett og lovlig nedlasting av musikk.

Også populær på iTunes

«Am I Wrong» ble i starten av april listet på nesten hundre amerikanske radiostasjoner etter at den ble presentert som beste nykommer i Ryan Seacrests listeprogram «American Top 40».

– Drømmen har alltid vært å bli en av verdensenerne. Nå er vi ett skritt nærmere. Det er godt å se at den døren nå er åpnet, sa Nico & Vinz til NRK.no da.

Låten ligger også i skrivende stund på 18. plass på lista over de mest nedlastede sanger på amerikanske iTunes.

– Nå må Nico & Vinz fortsette å ha sterke låter å by på, og det vet jeg at de har. De må også være synlige for amerikanerne og drive promoarbeid. De er veldig sjarmerende gutter, så jeg tror det skal gå bra for dem i USA, avslutter Marie Komissar.

A-ha er den eneste norske artisten som har toppet Billboard Hot 100 med «Take on Me» i 1985. Ylvis-brødrenes «What Does The Fox Say» nådde nummer seks i fjor høst.

LES OGSÅ:

Hør Nico & Vinz snakke om å slå gjennom i USA i Lydverket i 2011:

Nico & Vinz (daværende Envy) har aldri lagt skjul på sine store ambisjoner. Hør dem snakke om å slå gjennom i USA i denne reportasjen fra Lydverket i 2011.

Nico & Vinz, tidligere Envy, framfører «Am I Wrong» under Nobelkonserten i desember i fjor:

Envy på Nobelkonserten

Se Nico & Vinz bli portrettert i Lørdagsrevyen 11. januar 2014:

Nico & Vinz fra Lørdagsrevyen

Kulturstrøm

 • FILMANMELDELSE: Isle of Dogs (5)

  «Isle of Dogs er muligens litt mørkere og mer melankolsk enn de fleste andre Wes Anderson-filmer, og den er full av undertekst om maktmisbruk og diskriminering.» Les hele anmeldelsen her.

  "Isle of Dogs"
  Foto: Twentieth Century Fox
 • Omstridt østerriker tilbake i Norge

  Den omdiskuterte Ibsenprisvinneren Peter Handke er tilbake på Nationaltheatret med sitt nye stykke «Kunsten å spørre eller Reisen til det sonore landet ». Handke ble møtt med demonstrasjoner utenfor teatret da han kom for å motta Ibsenprisen i 2014.

  Den østerrikske forfatteren og dramatikeren ble beskyldt for å bagatellisere serbiske krigsforbrytelser, og fordi han talte i begravelsen til tidligere president og folkemordtiltalte Slobodan Milosevic. (NTB)

  Handke møtt av demonstranter.
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Årets vinnere av Gullrutens fagpris

  Gullrutens fagpris for beste manus og lyddesign gikk til Dramaserien «Heimebane», og «Grenseland» fikk prisen for beste foto og regi. Prisene ble delt ut på Chateau Neuf i Oslo i går kveld. Se Rushprints fulle oversikt over vinnerne her:

  Laster Twitter-innhold