NRK Meny
Normal

Nico & Vinz med ny opptur på Billboard-lista

Etter en uke på femteplass har Nico & Vinz klatret tilbake på fjerdeplass på Billboard-lista.

Envy / Nico & Vinz

OPPTUR: Etter en liten bølgedal er Nico & Vinz tilbake på fjerdeplass på Billboard-lista.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK P3

Ifølge Billboard gjør den norske popduoen Nico & Vinz et rykk oppover på verdens mest prestisjetunge singelliste. Det vil si at «Am I Wrong» nå befinner seg på fjerdeplass igjen.

Outkast

NORGESAKTUELL: Outkast opplevde massiv suksess med singelen «Hey Ya» i 2003. Neste uke spiller bandet på Øyafestivalen.

Foto: MIKE BLAKE / REUTERS/NTB Scanpix

Nicolay Sereba og Vincent Dery beholder også førsteplassen på radiolista, som måler avspillinger på amerikansk radio, for fjerde uke på rad.

Det har ingen duo gjort siden norgesaktuelle Outkasts «Hey Ya» regjerte listene i 2003–2004.

Kjenner talkshow-effekten

Den stigende populariteten kommer nok ikke som noen overraskelse på popyndlingene.

I tillegg til å ha spilt på flere av USAs største talkshow, deriblant Jimmy Fallon, spiller duoen for tiden sammen med Bruno Mars.

Denne uken nådde Nico & Vinz også en ny milepæl, rent kjendismessig. Verdens største kjendisnettsted, TMZ, laget denne uken sak på nordmennene.

Store planer i USA

Duoen har flere konserter i USA på plakaten fremover.

Turneen med superstjernen Bruno Mars startet i Ottawa i Canada forrige uke, og totalt skal Nico & Vinz varme opp før tolv Mars-konserter i Nord Amerika den neste måneden.

9. september skal de spille under det tv-sendte arrangementet Fashion Rocks i New York, sammen med kjente navn som Pitbull og Jennifer Lopez.

De skal også spille under iHeartRadio Music festival i Las Vegas 20. september, sammen med blant annet Coldplay og boybandet One Direction.

Kulturstrøm

 • Møre og Romsdal i design-toppen

  Møbelprodusenter fra Møre og Romsdal står for nesten halvparten av nominasjonene til de fem bransjeprisene som skal deles ut under Innovasjonskraft 2018. Sykkylven-produsenten L.K. Hjelle er nominert til prisen Årets merkevarebygger. Fora Form fra Ørsta er nominert i kategorien Årets produkt for loungestolen «Camp». Klassikerprisen blir et rent lokaloppgjør mellom Fjordfiesta i Molde, VAD i Stordal og Fora Form. Innovasjonskraftprisen deles ut av Norsk Indudstri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

  Fora Form er nominert til Årets produkt for «Camp».
  Foto: Fora Form / Fora Form
 • Bergman-året i Cannes

  Det er 100 år siden Ingmar Bergman ble født, og det markeres under årets filmfestival i Cannes – som byr på verdenspremiere for en ny dokumentar, Jane Magnussons film «Bergman – Ett år, ett liv». Samtidig vises tyske Margareta von Trotta film i samme kategori med sin dokumentardebut «Searching for Ingmar Bergman». «Bergman – Ett år, ett liv» får svensk kinopremiere 14. juli – på selve fødselsdagen. (NTB).

  Ingmar Bergman
  Foto: - / AFP
 • Skeptisk til bok i butikk

  Generalsekretær Tore Slaat­ta i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) er bekymret for hvilken type bøker Coop-kundene blir tilbudt på sin daglige handlerunde. – Dette er en form for ensretting som kan bli skadelig for omsetningen av breddelitteratur i Norge, sier Slaatta til Klassekampen. Tanum-direktør Karin Mundal presiserer at de er i oppstartsfasen, og at utvalget kommer til å bli bedre.