Nettmøte med Roy og Robin

De er helter for hver sin generasjon Himmelblå-fans, fergemannen Roy og Marits sønn Robin. Søndag kveld stilte de til nettmøte. Les svarene her!

Hallvard Holmen og Sebastian Warholm klar for Himmelblå-nettmøte
Foto: Antonia Pambou / NRK

Det vil si, det var selvsagt ikke Roy og Robin som satt ved tastaturet – det var skuespillerne Hallvard Holmen (42) og Sebastian Warholm (13) som gjorde.

Sebastian og Hallvard svarte på alt fra hvordan det var å spille inn serien til spørsmål om kjærester og sjalusi.

Nettmøtet er nå avsluttet, men les svarene her:

Les svarene fra nettmøtet her!

Kim farger håret til Roy

Her får Roy (Hallvard Holmen) håret farget av Kim

Foto: NRK

De to er begge erfarne skuespillere, til tross for den store aldersforskjellen.

Hallvard har spilt i en rekke filmer og tv-serier, som «Kautokeino-opprøret», «Fritt vilt», «Brigaden» og «Søndagsengler», og er også en erfaren teaterskuespiller.

Robin

Sebastian Warholm.

Foto: Bente Warholm / NRK

Sebastian er, til tross for sin unge alder, heller ingen novise. Han spilte Nure i Linus i Svingen og Jul i Svingen og har også debutert i Radioteatret etter at han var ferdig med den første runden med Himmelblå.

Snart avreise til Ylvingen

For tiden er Hallvard opptatt med innspillingen av tv-serien Harry & Charles, mens Sebastian går på skolen. Begge drar snart til Ylvingen sammen med resten av teamet for å spille inn tredje sesong av Himmelblå.

Bortklippede scener

I nett-tv: Love room

I nett-tv: Oksen må ha faste rutiner

I nett-tv: Halle snekrer ku

Kulturstrøm

 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».

 • Tar kritikk for Utøya-artikkel

  Aftenposten tar selvkritikk for en artikkel om hendelsene på Utøya-fergen MS Thorbjørn publisert i januar 2012.

  Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det fremmet spekulasjoner om fergens rolle, blant annet ved at AUF-leder Eskil Pedersen flyktet.

  I en kommentar fra nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, erkjenner avisen at saken kunne ha blitt løst på en bedre måte.

  Aftenposten beklager bruken av lekkede avhør og mangelfull kommunikasjon med de overlevende som siteres i saken, deriblant Lars Fjærli Hjetland.

  «Vi beklager at artikkelen ble løst slik, og at det har vært en tilleggsbelastning for Hjetland og andre om bord,» skriver Strøm-Gundersen.

  Flere medier, deriblant Dagens Næringsliv, har beklaget saker de hadde på trykk i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.