Nettmøte med Roy og Robin

De er helter for hver sin generasjon Himmelblå-fans, fergemannen Roy og Marits sønn Robin. Søndag kveld stilte de til nettmøte. Les svarene her!

Hallvard Holmen og Sebastian Warholm klar for Himmelblå-nettmøte
Foto: Antonia Pambou / NRK

Det vil si, det var selvsagt ikke Roy og Robin som satt ved tastaturet – det var skuespillerne Hallvard Holmen (42) og Sebastian Warholm (13) som gjorde.

Sebastian og Hallvard svarte på alt fra hvordan det var å spille inn serien til spørsmål om kjærester og sjalusi.

Nettmøtet er nå avsluttet, men les svarene her:

Les svarene fra nettmøtet her!

Kim farger håret til Roy

Her får Roy (Hallvard Holmen) håret farget av Kim

Foto: NRK

De to er begge erfarne skuespillere, til tross for den store aldersforskjellen.

Hallvard har spilt i en rekke filmer og tv-serier, som «Kautokeino-opprøret», «Fritt vilt», «Brigaden» og «Søndagsengler», og er også en erfaren teaterskuespiller.

Robin

Sebastian Warholm.

Foto: Bente Warholm / NRK

Sebastian er, til tross for sin unge alder, heller ingen novise. Han spilte Nure i Linus i Svingen og Jul i Svingen og har også debutert i Radioteatret etter at han var ferdig med den første runden med Himmelblå.

Snart avreise til Ylvingen

For tiden er Hallvard opptatt med innspillingen av tv-serien Harry & Charles, mens Sebastian går på skolen. Begge drar snart til Ylvingen sammen med resten av teamet for å spille inn tredje sesong av Himmelblå.

Bortklippede scener

I nett-tv: Love room

I nett-tv: Oksen må ha faste rutiner

I nett-tv: Halle snekrer ku

Kulturstrøm

 • 26,9 millioner til musikk

  Kulturrådet bevilger 26,9 millioner kroner til 227 musikkprosjekter over hele landet.

  45 av prosjektene som har fått tildeling er rettet mot barn og unge, opplyser Kulturrådet.

  – Vi ønsker et større mangfold blant søkerne til arrangørordningen, særlig når det gjelder hvilke publikumsgrupper prosjektene treffer, sier leder i musikkutvalget for arrangør- og festivalstøtte, Jan Ole Otnæs.

  Til sammen er det gitt tilskudd til flere enn 1.350 konserter over hele landet og i utlandet.

 • Artisten R. Kelly kjent skyldig

  Mandag kveld ble den tidligere artisten R. Kelly (54) funnet skyldig i blant annet menneskehandel og seksuelle overgrep. Det skriver Reuters. Rettssaken startet 18. august. Han er også siktet for kidnapping, bestikkelser og tvangsarbeid, samt å ha manipulert og truet til seg sex med mindreårige jenter.

  Juryen, som bestod av sju menn og fem kvinner, har diskutert skyldsspørsmålet siden fredag ettermiddag. Nå som juryen har funnet ham skyldig, risikerer den tidligere artisten flere tiår i fengsel. Han ble dømt skyldig på alle ni tiltalepunkter. R. Kelly hevder selv han er uskyldig.

 • Bronse i VM i kokkekunst

  Even Strandbråten Sørum fra Valdres var med i den prestisjetunge konkurransen Bocuse d'or i Lyon i Frankrike, eller verdensmesterskapet i kokkekunst. Det norske laget fikk tredjeplass i konkurransen. Innlandet har dermed fått en fersk matmedaljør.