NRK Meny
Normal

Nesbø, Jo

Født i Oslo i 1960. Han skriver både kriminal-bøker og sangtekster, kjent som tekstforfatter og vokalist i bandet De Derre. Debuterte i 1997 med spennings-romanen «Flaggermusmannen».

Jo Nesbø
Foto: TORSTEN SILZ / AFP

Bibliografi

1997 Flaggermusmannen (kriminalroman)

1998 Kakerlakkene (kriminalroman)

1999 Stemmer fra Balkan/Atten dager i mai (med Espen Søbye) Dokumentar

2000 Rødstrupe (kriminalroman)

2001 Karusellmusikk (noveller)

2002 Sorgenfri (kriminalroman)

2003 Marekors (kriminalroman)

2005 Frelseren (kriminalroman)

2007 Snømannen (kriminalroman)

2007 Doktor Proktors prompepulver (barnebok)

2007 Det hvite hotellet (novelle)

2007 Snømannen (kriminalroman)

2008 Hodejegerne (kriminalroman)

Annet

Musikkspill, «90-meters bakken», skrevet for Teatret Vårt i Molde. Urpremiere 18. august 2004 i Molde.

Priser

1997 Rivertonprisen, for Flaggermusmannen

1998 Glassnøkkelen, for Flaggermusmannen

2000 Bokhandlerprisen, for Rødstrupe

2002 Mads Wiel Nygaards legat

2004 Tidenes beste norske krimroman, kåring i Nitimen, for Rødstrupe

2007 Bokhandlerprisen, for Snømannen

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.