NRK Meny
Normal

Naken Madonna «slo» naken Marilyn

Dette bildet av en lettkledd Madonna ble solgt for 140 000 kroner. En lettkledd Marilyn Monroe var det imidlertid ingen som ville ha.

Madonna

En naken og røykende Madonna ble denne uka solgt over takst på auksjon.

Foto: Bonhams

Madonna

Dette Madonna-bildet var mer populært enn en lettkledd Marilyn Monroe på en auksjon nylig.

Foto: Bonhams

Artisten, og etter hvert ikonet, Madonna, er fremdeles i vinden. Et 20 år gammelt bilde av henne ble denne uka lagt ut for auksjon ved auksjonshuset Bonhams.

Bildet, som ble tatt under hennes Bond Ambition-turné, viser en nærmest naken Madonna, som på den tiden var 31 år og glad i å provosere.

Madonna har ofte provosert med å «spille sexkortet». I 1992 ga hun ut boka «Sex», der hun er fotografert av Steven Meisel. Boka fikk massiv oppmerksomhet, og hun måtte tåle mye kritikk for bokens vovede innhold.

Gikk for tre ganger prisen

Det lettkledde auksjonsbildet som topper denne artikkelen var ikke med i den boka, men ble tatt av samme fotograf. Det ble denne uka lagt ut til auksjon for mellom 30 000 og 40 000 kroner.

Det 48x54 cm store bildet må ha vært populært, da det endte opp med en salgssum på hele 140 000 kroner, eller mer enn tre ganger så mye som auksjonshuset Bonhams satte som minstepris.

Hvem som endte opp med å få bildet på veggen, vil ikke auksjonshuset opplyse til NRK.no, men røper at det var en europeer som ga vinnerbudet.

Naken Marilyn floppet

Men det er ikke alle auksjoner som er like populære.

Et annet lettkledd ikon, som Madonna selv ofte har kopiert stilen til, blant annet i videoen til Material Girl, er Marilyn Monroe.

Monroe var heller ikke fremmed for å stille opp temmelig lettkledd for fotografer. I det som skulle bli hennes aller siste fotoseanse, stilte hun nærmest naken opp for fotografen Bert Stern.

Bildene ble lagt ut for auksjon 8. mai i år, også denne gang hos Bonhams, men ingen ville betale prisen på mellom 106 000 og 148 000 kronene auksjonshuset hadde satt som minstepris. Mange medier omtalte i etterkant auksjonen som en flopp.

17. mai er det imidlertid mulighet for å sikre seg lettkledde bilder av Monroe da Bonhams stiller ut flere av Bert Sterns bilder.

Kulturstrøm

  • Kjent rapper skutt og drept i Miami

    Rapperen XXXTentacion er skutt og drept i Miami i USA. 20-åringen skal ha vært på vei ut av en motorsykkelbutikk da han ble skutt av en ukjent gjerningsmann mandag. Sheriffen i Broward County opplyser til nettstedet TMZ at han er erklært død.

    Laster Twitter-innhold