Hopp til innhold

Ingen ville kjøpe «Marilyn-porno»

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En erotisk film, der en ung Marilyn Monroe visstnok hadde hovedrollen, fikk ingen kjøper da den ble forsøkt auksjonert bort.

Mikel Barsa foran bilder fra den erotiske filmen der Marilyn Monroe visstnok spiller hovedrollen.

Mikel Barsa foran bilder fra den erotiske filmen der Marilyn Monroe visstnok spiller hovedrollen.

Foto: Natacha Pisarenko / Ap
Bilder fra den erotiske filmen der Marilyn Monroe visstnok spiller hovedrollen.

Bilder fra den erotiske filmen der Marilyn Monroe visstnok spiller hovedrollen.

Foto: Natacha Pisarenko / Ap

Nylig dukket det opp en erotisk film i svart og hvitt der Marilyn Monroe visstnok skulle ha hovedrollen.

Den seks minutter lange filmen skal ha vært tatt opp i perioden 1946-1947og viser en lettkledd dame som først har sex med seg selv og deretter med en mann.

For høy pris

Mannen bak auksjonen, Mikel Barsa, hadde satt prisen til en halv million dollar. Filmen skal være en av to kjente kopier av filmen, og det var også Barsa som i 1997 auksjonerte bort den andre kopien for 1,2 millioner dollar i 2001.

Barsa håpet at han også denne gang ville få rundt en million dollar for filmen. I forkant av auksjonen hevdet han også å ha kontakt med mange interesserte kjøpere, deriblant en nordmann.

Interessen må ha stilnet ettersom startprisen på en halv million og tvil om filmen faktisk var ekte, skal ha skremt vekk eventuelle kjøpere, skriver Hollywood Reporter.

Hevder det ikke ligner Marilyn

Det skal ha vært representanter for boet til den tidligere skuespillerinnen som skal ha sådd tvil om filmen var ekte. Begrunnelsen skal ha vært at damen i filmen ikke lignet på Monroe.

Barsa på sin side hevder at FBI har undersøkt filmen, og at damen i filmen bruker et armbånd Monroe også skal ha brukt ved flere anledninger.

Filmens reise fram til den nylig dukket opp skal ha vært via kofferten til en amerikansk offiser til en fransk antikvitetsbutikk i Paris. Der fant to spanske samlere filmen, som etter hvert oppdaget at filmen innegholdt et kjent ansikt.

Til Hollywood Reporter sier Barsa at han nå vurderer et bud på 280 000 dollar fra en privat kjøper. Andre kjøpere skal ha trukket seg eller bydd for lite.

Mikel Barsa foran bilder fra den erotiske filmen der Marilyn Monroe visstnok spiller hovedrollen.

Mikel Barsa foran bilder fra den erotiske filmen der Marilyn Monroe visstnok spiller hovedrollen. Andre er imidlertid ikke fullt så sikre på om damen i filmen virkelig er Monroe.

Foto: Natacha Pisarenko / Ap

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP