Hopp til innhold

Nå kommer oppfølgeren til Love Actually

Nesten alle skuespillerne fra julefilmsuksessen Love Actually er med i den 10 minutter lange oppfølgeren.

Trailer: I en 10 minutter lang film som kommer 24. mars kan vi få vite hva som har skjedd med karakterene i Love Actually de siste 14 årene.

Fredag 24. mars kan du se hvordan det går med karakterene i det som er mange nordmenns favorittjulefilm, Love Actually. BBC One sender da en 10 minutter lang film om hva som har skjedd med karakterene 14 år etter.

Regissør Richard Curtis har fått med seg de fleste stjernene i episoden som skal vises i forbindelse med veldedighetsarrangementet Comic Relief.

Hugh Grant, Keira Knightley, Colin Firth, Lúcia Moniz, Liam Neeson, Bill Nighy, Martine McCutcheon, Thomas Brodie-Sangster, Olivia Olson, Chiwetel Ejiofor, Marcus Brigstocke and Rowan Atkinson er alle en del av episoden.

Usikkert om den kommer på TV i Norge

Love Actually
Foto: TV3

I USA vises episoden på NBC 25 mai. Ifølge Trine Fossan, programinnkjøper i NRK, virker det ikke som rettighetene til episoden er klare for salg.

– Men vi er interessert i å kjøpe den om det blir mulig, sier hun.

Filmen er mange nordmenns julefavoritt, og filmen vises på flere TV-kanaler hver jul. Flere norske kjendiser har snakket om hva denne romantiske komedien betyr for dem. Tidligere har både Jens Stoltenberg, Lene Alexandra Øien, Nadia Hasnaoui, Anita Skorgan og Linn Skåber uttrykt sine følelser for Love Actually.

Stoltenberg kan avsløre at hans foretrukne favorittfilm i jula er «Love Actually»

Jens Stoltenberg om Love Actually

Kunnskapsministeren har sett originalen 14 ganger

Torbjørn Røe Isaksen har sett Love Actually hvert år siden den kom ut i 2003. Det vil altså si 14 ganger.

Torbjørn Røe Isaksen
Foto: Vegard M. Aas / NRK

– Jeg elsker Love Actually! Den er rørende uten å være klissete, og så er den sjarmerende og morsom. Hvert år når jeg setter meg ned for å se den tenker jeg at nå blir jeg kanskje lei, men det er nesten like fint hver gang.

Han kommer til å se den korte oppfølgeren om den er lett tilgjengelig.

– Det er jo litt spennende, men det er jo alltid slik med oppfølgere at det skal veldig mye til for at det ikke blir litt skuffende. Men jeg er ikke en junkie som bruker fritiden min til å finne ut mest mulig om filmen og skuespillerne.

Han skulle egentlig ønske at det ikke kom noen oppfølger.

– Det er ofte finere å kunne forestille seg hvordan det går eller bare la det være en fin film som man ser og som er en fin juletradisjon og ikke noe mer enn det.

Kulturstrøm

  • Ei framsyning det er lett å anbefala

    – Kva gjer ein ikkje for å skjula at ein har gjort noko gale? Kva gjer ein ikkje for å lata som at alt er ok? Nett det speler Oddgeir Thune, Maria Blokhus og Kyrre Hellum godt og morosamt ut på Scene 3 ved Det Norske Teatret, skriv teaterkritikar Karen Frøsland Nystøyl om «Sudden death».

  • Cannes-pris til norsk regissør

    Marlene Emilie Lyngstad vant La Cinef-prisen under filmfestivalen i Cannes. Prisen deles ut til talenter fra filmskoler over hele verdenen. «Norwegian Offspring» er avgangsfilmen hennes og ble valgt ut fra 16 nominerte bidrag. Lyngstad har studert ved Den Danske Filmskole i København.

    Bilde tatt utenfor filmpalasset i Cannes før den berømte filmfestivalen startet.
    Foto: AFP