NRK Meny
Normal

Nå blir «The Fox» barnebok

Ylvis-brødrene skal ha gått med barnebokplanene lenge før The Fox slo an på Youtube.

Ylvis lager barnebok

Ylvis har vært i USA for å opptre på talkshowene til Ellen DeGeneres og Jimmy Fallon. Nå blir revens vokabular til en billedbok for barn.

Foto: Scanpix/Aschehoug

«The Fox» er sett 144 millioner ganger på Youtube, men lenge før youtube-klikkene, USA-turene og merkevareregistreringen av sin egen hit, gikk Bård og Vegard Ylvisåker med planer om å gi ut historien om reven i bokform.

Bildeboka «Hva sier reven» kommer ut på Aschehoug forlag, er skrevet av Ylvis-brødrene og Christian Løchstøer og illustrert av Svein Nyhus.

Viderefører ideen bak sangen

Det var Ylvis selv som kontaktet Nyhus, en av Norges fremste illustratører.

– Vi fikk tidlig i prosessen lyst til å gjøre denne sangen om til en barnebok og tenkte å være så freidige å spørre den beste illustratøren med én gang. Han svarte at han var veldig opptatt, men etter å ha fått fremlagt teksten, tente han på alle plugger. Vi er veldig glade for å ha fått ham med. Svein viderefører hele ideen bak sangen – å kombinere det absurde med bunnsolid håndverk, forteller brødrene i en pressemelding.

Svein Nyhus er selv svært begeistret for samarbeidet.

– Det er en bok som kan syngeleses mange ganger, som det er gøy å lese høyt fra og tulle med. Jeg håper den kan glede, forundre og inspirere til sang og dans og tull og tøys, sier Nyhus i pressemeldingen.

Boken lanseres 14. november.

Ylvis fremførte "The Fox" sammen med Ellen DeGenres i talkshowet som daglig har rundt 4 millioner seere.

Slik gikk det da Ylvis var med på The Ellen Show.

Kulturstrøm