Normal

Håper Ylvis skal redde TVNorge

Den kommersielle kanalen mistet TV-seere i 2015. Nå satser TVNorge på at et gjensyn med Ylvis skal få publikum tilbake.

I kveld med Ylvis

TILBAKE PÅ SKJERMEN: I kveld med Ylvis Live skulle egentlig gå på TVNorge i høst, men logistikk gjorde at de ikke kommer på før neste år.

Foto: TVNorge

– Vi har ikke lyktes med humorsatsingen. Vi ønsket å ta tilbake de unge, men det ble nok litt smalt. Ylvis skulle tilbake på skjermen i høst, men det ble utsatt. Det er nok også en årsak, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks til NRK under TVNorges vårlansering.

De foregående elleve sesongene har Discovery-gruppen opplevd økte seertall, men det siste året har kanalene opplevd en tilbakegang.

Ifølge NRKs ferske analyse, har Discovery Network Norway, med TVNorge i spissen, tapt i snitt seks seerminutter per dag.

Daglige minutter per konsern

NEDGANG: NRKs analyse viser at Discovery Network Norways daglige seerminutter har gått ned fra 38 til 32 siden oktober i fjor.

Foto: NRK

Kampanje skriver at i oktober hadde Discovery-gruppen en andel på 24,3 prosent blant seerne i målgruppen 15 til 50 år, en nedgang på 2,9 prosentpoeng fra i fjor.

Satser på sport

TVNorges vårlansering

TØFF KONKURRANSE: – Det har aldri vært tøffere konkurranse mellom kanalene. Vi har hatt seks år med vekst, men nå har vi fått kjenne på melkesyren og blodsmaken, sier Harald Strømme, sjef i TVNorge og Discovery Networks. Her sammen med programdirektør Eivind Landsverk under TVNorges vårlansering.

Foto: Marianne Kristiansen / NRK

I Harald Strømme, sjef i TVNorge og Discovery Networks, tror satsing på sport kan gi resultater.

– Vi har brukt dette året til å investere tungt i sport og nye rettigheter. Det er et av de viktigste grepene, men det gir ikke resultater over natten. Vi skal fremdeles fokusere på norsk underholdning og humor.Vi føler oss tryggere nå, med en bedre balanse mellom nye og gamle programmer.

I tillegg til å eie Eurosport og Eurosport Norge, har kanalgruppen sikret seg rettigheter til VM-kvalifiseringen i fotball, Europaligaen, tysk Bundesliga, norsk klubb- og landslagshåndball, verdens to største golfturneringer og ishockey-VM i 2016.

Tidlig sesongstart

I år starter TVNorge med vårens programpremierer allerede 5. januar. I kveld med Ylvis er tilbake etter ett års pause.

Ylvis er veldig viktig for oss, og det er gledelig at de er tilbake. De er en sterk bærende merkevare. De er et viktig kort i kabalen, men en kanal eller sesong hviler aldri på et program, sier Strømme.

– Godt å være tilbake

TVNorges vårlansering

KLARE FOR COMEBACK: I kveld med Ylvis Live er tilbake på skjermen etter ett års pause. – Dette kan seile opp som den nest beste sesongen. Den første var den beste, mener Bård Ylvisåker.

Foto: Marianne Kristiansen / NRK

Komikerkvartetten Vegard og Bård Ylvisåker, Calle Hellevang Larsen og Magnus Devold lar seg ikke påvirke at «I kveld med Ylvis Live» trekkes fram som et program som kan bedre seertallene til TVNorge.

– Vi vet ingenting om at TVNorge ser på oss som et viktig kort. Vi skal uansett lage så godt show som mulig. Det føles godt å være tilbake. Logistikk gjorde at vi ikke kom på i høst, forklarer Vegard Ylvisåker.

Andre programmer som kommer på TVNorge neste år er «Neste sommer», «Thomas Giertsen: Helt perfekt», «Brille», «71° nord – Norges tøffeste kjendis», «Typisk deg med Petter Schjerven», «4-stjerners middag» og «I hodet på Tufte», «Koht og kidsa» og «Jarle Andhøys Berserk».

Kulturstrøm

 • Wolf Alice vant gjev britisk pris

  Det britiske indiebandet var nærmest stumme etter seieren, der de danket ut navn som Noel Gallagher, Arctic Monkeys og Lily Allen, skriver BBC. Ifølge juryen vant bandet Mercury-prisen for sitt eklektiske, forheksende andrealbum «Visions of a Life», som i det norske bransjenettstedet Gaffa ble beskrevet som en modigere og mer ambisiøs utgivelse enn debutplaten. (NTB)

  Wolf Alice
  Foto: Handout / NTB Tema
 • Cher hardt ut mot ABBA-Benny

  Til uken slipper Cher et album med sine versjoner av ABBA-klassikerne, og benytter anledningen til å kritisere Benny Andersson som komponerte bandets låter sammen med Björn Ulvaeus. – Benny tok jentene og brukte dem som instrumenter. Han laget en plass for dem i låtene, og de passet inn på den lille plassen. Men han ga dem ikke rom for å synge som de kanskje hadde villet, lyder det videre fra Cher. Etter å ha medvirket i «Mamma Mia – Here We Go Again»-filmen, sa Cher til The New York Times hun aldri var noen stor ABBA-fan på 70-tallet. (NTB)

  Mamma Mia! Here We Go Again
  Foto: Jonathan Prime / NTB Tema
 • Sylvi Listhaug som platecover

  Frp-nestleder Sylvi Listhaug portretteres med gjensydd munn og laserøyne på platecoveret til en ny punkutgivelse, «Punk i Norge 2018». Hun har nærmest blitt et ikon, mener kommunikasjonssjef.