Hopp til innhold

My super ex-girlfriend

Superkvinnen er en stereotyp, men hun som spiller henne gjør skikkelsen mangefasettert og spennende. Vår anmelder mener at Uma Thurman alene klarer å gjøre en dum film underholdende.

Anmeldt av Einar Guldvog Staalesen

Uma Thurman og Luke Wilson på premieren for filmen My Super Ex-Girlfriend i New York i juli. (Foto: AP/Scanpix)

G-jenta redder verden. I hvert fall Manhattan. Hun samler sine strenger og ødsler sine krefter høyt og lavt når krefter behøves. Identiteten er ukjent, og folket kjenner bare G-girl.

"My Super Ex-Girlfriend" er digiaction-komedie med romantiske episoder. Heltinnen har superkrefter. Mannen er en dust som befinner seg i ledelsen av et arkitektkontor. Hun gjør gode gjerninger. De fleste andre i filmen gjør minimalt.

Under middels

Historien er tåpelig og filmatiseringen utført uten vidd. Skuespilleriet er under middels i nesten alle roller. Luke Wilson kløner med mimikken i den mannlige hovedrollen.

Strålende Thurman

Men det hefter ikke Uma Thurman. Hun og sminkøren hennes gir ubegripelig frodig liv til den Hollywood-emansiperte heltinneskikkelsen. Hun er kommuegrå, vever og sjenert, og nymfomant aggressiv og drepende atletisk, i raske skiftninger.

Hun svir av motstand med blikket og stopper meteorer og raketter med nevene og hun elsker så voldsomt at senga kneler i avslutningen av andre date. Ellers er hun anonym.

Redder filmen

Det fantastiske er at vi ser de veldige stemningsskiftene i henne. De sitter i øynene og hele jenta.

Uma Thurman gjør denne dumme filmen underholdende. Det er rart å oppleve.

36 åringen fra Boston har mer enn 30 filmroller bak seg. Det langlemmede nærværet hennes i Kill Bill-filmene i 2003 og 2004, er nok foreløpig karrieretopp. Men rollen som G-girl vil åpne for en helt annen type-variasjon i fremtidige oppgaver.

Einar Guldvog Staalesen anmelder flere av ukens premierefilmer i Mørkets opplevelser i P2 etter nyhetene kl. 17.00 torsdag ettermiddag.

(Kulturnytt NRK P2, 14. sept 2006)

Lenker

    Kulturstrøm

    • Girl in Red med historisk milepæl

      Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

      Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

      Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

      Girl in Red
      Foto: ANNA KURTH / AFP
    • «Victoria må dø» vant publikumspris

      Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

      «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

      Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

      Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

    • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

      Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

      Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

      Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

      Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

      Aaron Sorkin
      Foto: GARY HERSHORN / Reuters