MUGG

Alt om Musikkens Underfundige Grim og Gru med Finn Tokvam og Bård Ose.

MUGG
Foto: NRK

Norgesglassets serie om høydepunkter fra musikkhistorien har fått navnet MUGG, men må ikke forveksles med den grågrønne soppen du ofte finner innerst i kjøleskapet.

MUGG står for musikkens underfundige grim og gru, og det er nettopp dette det handler om. Her får du høre om oddetallsjubileene i musikkens verden som ingen andre synes er viktige å markere.

Ukas jubileumsvideo: MUGG jubilerer

Hver uke kan du være delta i MUGG-konkurransen og vinne et flott krus: MUGG-konkurransen

De to skaperene av MUGG er Bård Ose og Finn Tokvam, godt kjent fra PILS og Vår daglige Beatles.

Les mer: Premiere på MUGG

Aron eller Aaron?

Rockens historier er full av myter og underfundige rykter. Var Elvis mellomnavn Aron eller Aaron? Er Paul McCartney død?

Bli med og diskuter: Musikkens underfundige diskusjoner

MUGG kan du høre hver tirsdag i Norgesglasset kl. 13.50.

Bård Ose og Finn Tokvam

Bård Ose og Finn Tokvam.

Foto: Jon Annar Fordal / NRK

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

 • Max Wright er død

  Den amerikanske skuespilleren Max Wright er død. 75-åringen døde i sitt hjem i California tirsdag etter lang tids kreftsykdom, melder TMZ. Wright huskes nok best for rollen som familiefaren Willie Tanner i sitcomserien «Alf» som ble sendt på NBC.

 • Slutt på moms på e-bøker

  Regjeringen fjerner momsen på e-bøker og strømmetjenester fra 1. juli. Detter fører i følge kulturminister Trine Skei Grande til at norske e-bøker blir mer konkurransedyktige mot engelske e-bøker.

 • Netflix mister «The Office»

  Fram til 2013 ble serien vist på gamlemåten i beste sendetid på NBC. Så overtok Netflix rettighetene og har gjort «The Office»s 208 episoder til tidenes mest sette på strømmekanaler. Nå har NBC vunnet tilbake anbudet på serien og starter sin egen strømmekanal for serien i 2021. Rettighetene koster NBC 850 millioner kroner i året, skriver Los Angeles Times.

  The Office
  Foto: Danny Moloshok / Reuters