NRK Meny
Normal

Premiere på MUGG

PILS-gutta måtte få hjelp av Norgesglassets lyttere for å finne navn til sin nye musikkserie. I dag braker det løs på radio og nett for MUGG.

Bård Ose og Finn Tokvam
Foto: Sigurd Hamre

MUGG

Følg med på en splitter ny musikkserie i Norgesglasset og Kveldsåpent.

Markerer sære begivenheter

- Vi markerer de ukjente oddetallsjubileene, det skal handle om de historiene som ingen andre markerer, forteller Bård Ose og Finn Tokvam som står bak serien.

Odde jubileum

Visste du at det er 49 år siden Elvis sto på britisk jord for første og eneste gang, da flyet hans mellomlandet i Skottland. Eller at det er 43 år siden Buffalo Springfield ble dannet i et lyskryss i Los Angeles og 34 år siden Rod Stewart møtte Britt Ekland på en fest i Los Angeles. Disse og mange andre jubileum skal feires i Norgesglassets nye serie MUGG.

Bård Ose og Finn Tokvam er kjent fra programmet PILS i P1 og fra serien Vår daglige Beatles som gikk i Norgesglasset i 2007. Også denne gangen handler det om musikk.

- Alle historiene er selvsagt hentet fra musikkens verden, forteller de to.

Første episode: Elvis på britisk jord

(artikkelen fortsetter under bildet)

Bård Ose og Finn Tokvam

Bård Ose og Finn Tokvam er godt kjent fra PILS på P1.

Foto: Jon Annar Fordal / NRK

MUGG står for Musikkens Underfundige Grim og Gru, og navnet ble foreslått av en av Norgesglassets lyttere. Da Bård og Finn etterlyste hjelp til å finne et godt navn, kom det inn over 300 forslag.

Les også: Han kom på navnet

I tillegg til å få et radioinnslag og en video servert hver uke, vil du også finne en egen konkurranse på norgesglassets nettside der all din musikkunnskap kan komme godt med:

MUGG-konkurransen