Hopp til innhold

Premiere på MUGG

PILS-gutta måtte få hjelp av Norgesglassets lyttere for å finne navn til sin nye musikkserie. I dag braker det løs på radio og nett for MUGG.

Bård Ose og Finn Tokvam
Foto: Sigurd Hamre

MUGG

Følg med på en splitter ny musikkserie i Norgesglasset og Kveldsåpent.

Markerer sære begivenheter

- Vi markerer de ukjente oddetallsjubileene, det skal handle om de historiene som ingen andre markerer, forteller Bård Ose og Finn Tokvam som står bak serien.

Odde jubileum

Visste du at det er 49 år siden Elvis sto på britisk jord for første og eneste gang, da flyet hans mellomlandet i Skottland. Eller at det er 43 år siden Buffalo Springfield ble dannet i et lyskryss i Los Angeles og 34 år siden Rod Stewart møtte Britt Ekland på en fest i Los Angeles. Disse og mange andre jubileum skal feires i Norgesglassets nye serie MUGG.

Bård Ose og Finn Tokvam er kjent fra programmet PILS i P1 og fra serien Vår daglige Beatles som gikk i Norgesglasset i 2007. Også denne gangen handler det om musikk.

- Alle historiene er selvsagt hentet fra musikkens verden, forteller de to.

Første episode: Elvis på britisk jord

(artikkelen fortsetter under bildet)

Bård Ose og Finn Tokvam

Bård Ose og Finn Tokvam er godt kjent fra PILS på P1.

Foto: Jon Annar Fordal / NRK

MUGG står for Musikkens Underfundige Grim og Gru, og navnet ble foreslått av en av Norgesglassets lyttere. Da Bård og Finn etterlyste hjelp til å finne et godt navn, kom det inn over 300 forslag.

Les også: Han kom på navnet

I tillegg til å få et radioinnslag og en video servert hver uke, vil du også finne en egen konkurranse på norgesglassets nettside der all din musikkunnskap kan komme godt med:

MUGG-konkurransen

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.