Hopp til innhold

Mottok dronning Sonjas grafikkpris

Den canadisk-japanske kunstneren Emma Nishimura fikk grafikkprisen Queen Sonja Print Award. Dronning Sonja sto selv for overrekkelsen under en seremoni i The Royal Academy i London torsdag. Vinneren får 400 000 kroner og et opphold ved Atelje Larsen i Helsingborg. Prisen ble første gang delt ut i 2012, og er etablert av Stiftelsen H.M. Dronning Sonjas kunstnerstipend. (NTB)

Dronning Sonja deler ut Queen Sonja Print Award
Foto: Nina Eirin Rangøy / NTB scanpix

Kulturstrøm

 • Ankedomstol erklærer drapsdommen mot Adnan Syed gyldig på nytt

  Adnan Syed, som ble verdenskjent gjennom podkasten «Serial», ble frikjent for drap og løslatt fra fengsel høsten 2022. Han hadde da brukt over 20 år på kjempe mot livstidsdommen han fikk da han ble funnet skyldig i å ha drept en tidligere kjæreste.

  Nå har en ankedomstol erklært drapsdommen gyldig likevel, melder New York Times. Ankedomstolen i Maryland har også beordret en ny høring i saken.

  Domstolen har kommet til at en lavere rettsinstans hadde brutt rettighetene til offerets bror ved å ikke informere ham og gi ham sjansen til å være til stede under høringen da staten ba om å få drapsdommen omgjort. Dette er et krav ved opphevelse av dommer i delstaten.

  Selv om dommen mot Syed nå er gyldig igjen, vil han ikke bli fengslet på nytt.

  Syed ble kjent over hele verden på grunn av podkasten «Serial», som stilte spørsmål om hvorvidt dommen mot ham var riktig.

  Adnan Syed
  Foto: JONATHAN ERNST / Reuters