Dronning Sonja snakker med demonstranter under statsbesøket i Chile
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kongefamilien

Oppsummert

Sinte demonstranter møtte det norske kongeparet under deres statsbesøk i Chile. Demonstrantene protesterer mot at norsk oppdrettsnæring etablerer seg i landet. Dronning Sonja tok seg tid til å snakke med demonstrantene for å høre hva de mente.

 • Bålsjefane møtte dronninga

  Dronning Sonja og Kongeskipet var i Ålesund i går for å sjå Slinningsbålet, og i dag fekk bålgjengen audiens med henne. – Det var veldig stas. Ho synest vi hadde gjort ein veldig bra jobb og sa at det var koseleg å kome til Ålesund for å feire santkhans med oss, seier Mathias Haga, som er ein av bålsjefane. Smp.no skreiv om saka først.

  Dronninga og bålgjengen
  Foto: Anne Hovland
 • Dronninga opna utstilling

  Dronning Sonja er sommarutstillar på Alnes fyr på Godøya. I dag var ho på fyret og opna utstillinga der kunsten hennar blir vist fram. – Eg er beæra over at eg får lov til å stille ut her. Eg har alltid hatt eit godt forhold til Godøya, seier dronninga.

  Dronningas kunstutstilling på Alnes
  Foto: Gunhild Sætre / NRK
 • Kongeparet besøker Askøy i dag

  Kongen og Dronninga kjem til Herdla i Askøy klokka 10.00 i dag. Dei har sidan tysdag vore på fylkesturné i Hordaland, og har tidlegare besøkt Jondal, Odda, Granvin, og Ulvik.

  Kongeparet på Herdla
  Foto: Cato Heldal Kristensen / nrk
 • Kongeparet har ankommet Odda

  Kongeparet reiste i dag fra Jondalen til Odda. Odda er andre stoppested i fylkesturen deres. Her blir de møtt av både små og store på kaien i Odda.

  Kongeparet i Odda
  Foto: Lene Granli / NRK
 • Kongeparet reiser videre fra Jondal

  Kongeparet har i dag besøkt Jondal langs Hardangerfjorden. Dette var første stoppested i fylkesturen deres til Hordaland. Nå skal de videre til Odda. I Jondal fikk kongeparet blant annet se både sang og dans fra barn og unge.

  Kongeparet Jondal
  Foto: Therese Pisani / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no