NRK Meny
Kong Harald og Dronning Sonja feires med gallamiddag på Slottet.

Kongefamilien

Oppsummert

Kong Harald og dronning Sonja fyller begge 80 år i 2017. I en undersøkelse gjennomført for NRK i februar, sier 8 av 10 at de vil beholde kongehuset. Samtidig har en debatt om kongehusets pengebruk og rolle i offentligheten blusset opp de siste årene.

 • Kronprinsen i Kristiansand

  Kronprins Haakon Magnus har samlet rundt 200 unge ledere til «SIKT 2017» i Kristiansand. Det er en konferanse som finner sted på Universitetet i Agder og arrangeres i år for femte gang. Kronprinsen møter snart pressen.

 • Kronprinsparet til Orknøyene

  Det er en øygruppe med sterke bånd til Norge som fredag får besøk av kronprinsparet. Orknøyene var under norsk styre fram til 1400-tallet. Kronprinsparet skal være med åpningen av den store St. Magnusfestivalen i Kirkwall 16. og 17. juni.

  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tok hjem litteraturtoget

  Fredag fullførte kronprinsessen litteraturtogreisen fra hjemme i Asker til hjemme i Kristiansand. Underveis besøkte hun forfatteren Wencke Mühleisen i Vennesla.

 • Kronprinsen solgte Yara-aksjene

  Dagbladet skrev i april i fjor at kronprinsen hadde hatt en aksjer i Yara International i lengre tid, uten at det var offentlig kjent. Nå viser opplysninger fra Skatteetaten at aksjene ble solgt under én måned etter at opplysningene ble kjent.

 • Kronprins solgte Yara-aksjene

  Kronprins Haakon solgte i fjor en mindre aksjepost han hadde i Yara International. Han fikk kritikk fra flere da det ble kjent at han hadde aksjer i selskapet.

Slik feirer dei kong Harald i Vats
Hilsen til Norges konge som fyller 80 år.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no