kongefamilien, prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kongefamilien

Oppsummert

Den norske kongefamilien feirer lørdag prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon. Prinsessen er den tredje i arverekkefølgen til tronen, etter sin far kronprins Haakon. Kong Harald og dronning Sonja ga prinsessen en bunad i gave.

 • Prinsesse Märtha Louise har bursdag

  Prinsesse Märtha Louise fyller 48 år søndag. Prinsessa er nummer fire i arverekka til krona, etter kronprins Haakon og hans barn prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus.

  martha louise
  Foto: Jonas Eriksson
 • Avduket nye skulpturer

  Både prinsesse Ingrid Alexandra og dronning Sonja deltok under avdukingen av nye skulpturer i prinsessens skulpturpark i Slottsparken. Flere barn som hadde laget skulpturer til parken, var til stede tirsdag.

 • Kronprinsparet tok turen til fjells

  Kronprinsparet innledet tirsdag fylkesturen i Oppland med en vandring på Dovrefjell. Seks kommuner får besøk av kronprinsparet i løpet av turen, som startet tirsdag og avsluttes torsdag.

 • Prinsessen takket familien

  Prinsesse Ingrid Alexandra takket i sin konfirmasjonstale foreldrene for en god oppvekst, dronningen for nattahistorier, kongen for selfier og mormoren for vafler. Hun takket også sine søsken og familiens hunder Milly Kakao og Muffins Kråkebolle

 • Kjøttfri lunsj for Ingrid Alexandra

  Konfirmasjonslunsjen for prinsesse Ingrid Alexandra på slottet var helt uten kjøtt. Konfirmasjonen i Slottskapellet bar også preg av prinsessens miljøengasjement.

Arveprinsessen konfirmeres i Slottskapellet i Oslo og feires med lunsj på Slottet etterpå. Vi sender gudstjenesten direkte og er med når feiringen inne på Slottet starter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no