Hopp til innhold
Frimerker med kronprinsparet
Foto: NTB

Kongefamilien

 • Kronprins Haakon nominert til Plantepris for å ha trappet ned på kjøttforbruket sitt

  Planteprisen hedrer produkter, initiativ, selskaper og personer som driver den plantebaserte veksten i Norge, og i år er Kronprins Haakon nominert til Årets person for å ha droppet kjøtt fra kostholdet.

  Kategorien Årets person er en pris av Plantevekst som man får for å være et bærekraftig forbilde for det norske folk.

  – Nordmenn bør spise mindre kjøtt og mer plantebasert, for egen helse, klima, miljø og dyrevelferd. I en tid hvor noen av landets mektigste politikere uttaler at en middag uten kjøtt ikke er en middag, er det viktig med profilerte personer som viser det motsatte og som tar et bevisst valg om å kutte kjøtt fra kostholdet, sier Heidi Røneid, prosjektleder for Future Foods.

  Dette melder Plantevekst i en pressemelding.

 • Feiret kong Carl Gustaf i Stockholm

  Fredag ble svenske kong Carl Gustafs 50 år på tronen feiret på Stockholm slott. Til stede på jubileumsmiddagen var både kong Harald og dronning Sonja.

  Kong Harald ankom middagen sammen med dronning Silvia, svenskekongens kone. (NTB)

  Kong Harald ble fulgt til jubileumsmiddagen av dronning Silvia.
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
 • Kong Harald sender kondolanse til Libya

  Kong Harald har sendt kondolanse til lederen av Libyas presidentråd, Hans Eksellense herr Mohamed al-Menfi, i forbindelse med flomkatastrofen.

  I brevet skriver Kongen at han ble svært trist over å høre om flommen som forårsaket så omfattende ødeleggelser og krevde så mange menneskeliv i Libya.

 • Kronprinsesse Mette-Marit er sykmeldt

  Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit er sykmeldt fra 13. september etter råd fra hennes lege, skriver Kongehuset på sine nettsider.

  Kronprinsessen er i første omgang sykmeldt i to uker, men denne perioden kan bli forlenget.

  Kronprinsessen vil dermed ikke kunne gjennomføre det planlagte besøket sammen med Kongeparet og Kronprinsen til Stockholm for å markere Hans Majestet Kong Carl Gustafs regentjubileum kommende helg.

  Kronprinsessen kan dessverre heller ikke delta på fylkestur til Vestland senere i måneden, men Kronprinsen gjennomfører besøket som planlagt, melder Kongehuset.

  Kronprinsessen har sykdommen lungefibrose.

  Kronprinsesse Mette-Marit sitter på kontoret sitt på Slottet, hun ser mot siden ut i luften
  Foto: Eskil Wie Furunes / NRK
 • Kronprinsparet kjem til Sognefjorden

  Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit skal vitje fem kommunar langs Sognefjorden i slutten av september.

  Det melder Slottet onsdag.

  Paret skal besøke Aurland, Lærdal, Sogndal, Høyanger og Solund kommunar over tre dagar frå 26.– 28. september.

  Kronprinsparet. Svalbard.
  Foto: Jannicke Mikkelsen /
 • Durek Verrett har startet flytteprosess

  Manageren til Durek Verrett, Simon Eriksen Valvik, sier til NRK: «Han har startet flytteprosessen til Norge. Han har planer om å bosette seg i Norge».

  Onsdag ble det kjent at han og prinsesse Märtha Louise gifter seg i Geiranger neste sommer.

 • Kongeparet gratulerer

  Kongeparet og kronprinsparet sender sine gratulasjoner til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett, som nå har bryllupsplanene klare.

  – Dronningen og jeg gleder oss over at prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i dag har offentliggjort sine bryllupsplaner. Vi er glade for å få Durek Verrett inn i familien, og vi ser fram til å feire den store dagen sammen med dem. Vi ønsker Märtha og Durek alt det beste.

  Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett kunngjorde onsdag at de skal gifte seg i august 2024

  Også kronprinsparet gratulerer:

  – Vi gratulerer prinsesse Märtha og Durek Verrett med bryllup i august neste år. Vi er glade på deres vegne og gleder oss til å feire sammen med dem i Geiranger. Vi ønsker Märtha, Durek og jentene alt godt for framtiden.

 • Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett gifter seg i Geiranger 31. august 2024

  Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett har bryllupsplanene klare. Feiringen skal skje i spektakulær natur på Hotell Union i Geiranger 31. august 2024.

  – Vi er utrolig glade for å kunne feire kjærligheten vår i Geirangers vakre omgivelser. Det betyr mye for oss å samle våre nærmeste på et sted som er så rikt på historie og spektakulær natur. Geiranger er det perfekte sted for å omfavne vår kjærlighet, sier paret i en felles uttalelse.

  I en pressemelding om bryllupet skryter de to av naturen i Geiranger.

  – Geiranger er kjent for sin spektakulære fjord og sine dramatiske fjell. Geirangerfjorden står på Unescos verdensarvliste og representerer Norges rike kultur og naturskjønnhet.

  De opplyser at de på nåværende tidspunkt ikke vil gi ytterligere detaljer om bryllupet.

  Forlovelse

  Forholdet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett ble først kjent i 2019, og i juni i fjor forlovet de seg. Datoen for bryllupet har ikke vært kjent før nå.

  Etter tre år med tidvis avstandsforhold mellom Norge og Los Angeles, sa paret at de er klar til å ta forholdet et steg videre.

  – Kjærlighet dømmer ikke hvor man kommer fra eller hvem man er som mennesker. Kjærlighet skaper bro mellom mennesker, kulturer og religioner. Og vi er glad for å ha funnet hverandre, på tvers av kontinenter, etnisitet og sosial bakgrunn, skrev paret i en pressemelding.

  Kritikk

  Det har tidvis stormet rundt paret, blant annet da de sammen dro ut på foredragsturneen «The Princess and the Shaman» i 2019.

  Märtha Louise fikk kritikk for å sammen kommersielle interesser og prinsessetittelen. Verrett har også fått kritikk for sin rolle som sjaman, og uttalelser han har kommet med.

  I november i fjor ble det kjent at Märtha Louise beholder prinsessetittelen, men avslutter sine offisielle oppgaver for kongehuset.

  Blir del av kongefamilien

  Etter bryllupet vil Verrett bli en del av kongefamilien.

  – På samme måte som Erling Lorentzen, Johan Martin Ferner og Ari Behn vil Durek Verrett bli en del av kongefamilien når de gifter seg, men han vil i tråd med tradisjonen ikke ha noen tittel eller representere kongehuset. Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett vil være til stede ved familierelaterte anledninger, som for eksempel fødselsdagsfeiringer – eller enkelte store idrettsarrangementer der det er tradisjon for at kongefamilien deltar sammen, opplyste slottet i november i fjor.

  (©NTB)

 • Kongeparet til svenskekongens 50-årsjubileum

  Kong Harald og dronning Sonja skal være til stede på markeringen av Sveriges kong Carl Gustafs 50-års regentjubileum i Stockholm neste uke.

  Jubileet skal markeres 14. og 15. september.

  Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit deltar også i feiringen.

 • Regjeringen ga kronprinsparet konsertgave til en halv million

  Regjeringen ville overraske kronprinsparet med en internasjonal popprinsesse i anledning deres 50-årsdager i august.

  Det ble en historisk feiring, ifølge dronning Sonja, og et av de største innslagene var en overraskelse fra regjeringen: en minikonsert med Dagny.

  Regningen for det musikalske innslaget var det Utenriksdepartementet som tok, og den kom på 475.000 kroner. Det viser kontrakten og regningene som VG har fått innsyn i.

  Produksjonsselskapet D3 sto for utstyr og teknikere, planlegging og gjennomføring. Deres andel av totalen var 300.000 kroner.

  De øvrige 175.000 kroner gikk til artisten og musikerne hun opptrer sammen med. Dette dekker alt av forberedelser i tillegg til opptreden.

  En konsert med artisten Dagny er regjeringens gave til kronprinsparet under bakgårdsfesten på Slottet.
  Foto: NTB
Kongeparet besøker flomrammede i Mjøndalen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no