NRK Meny
Stortingsmiddag på Slottet
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kongefamilien

Oppsummert

Kong Harald og dronning Sonja fyller begge 80 år i 2017. I en undersøkelse gjennomført for NRK i februar, sier 8 av 10 at de vil beholde kongehuset. Samtidig har en debatt om kongehusets pengebruk og rolle i offentligheten blusset opp de siste årene.

 • – Flink til å tenke at han er frisk

  Kronprins Haakon tror Kong Harald kommer raskt tilbake, etter at det tidligere denne uken ble kjent at kongen er sykmeldt med overbelastning og smerter i en fot. – Han er flink til å tenke at han er frisk, sier kronprinsen til NRK.

  Kronprins Haakon tror faren vil komme seg raskt til hektene.
 • Kronprinsparet i Estland

  Kronprinsparet er i ferd med å avslutte sin rundtur i Baltikum og er nå i Estland etter å ha besøkt både Latvia og Litauen tidligere denne uken. Anledningen er de tre baltiske landene er 100-årsjubileet for landenes selvstendighetserklæringer.

  Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøker Estland.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Kronprinsparet til Litauen

  Kronprinsesse Mette-Marit reiser sammen med kronprins Håkon og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen til Litauen på onsdag, hvor norske soldater er på NATO-oppdrag. Det er striden med Russland som får NATO til å styrke nærværet i Baltikum, ifølge NTB.

 • Underskudd for Det kongelige hoff

  Hoffet fikk et underskudd på 9,9 millioner kroner i fjor. Feiringen av kongeparets 80-årsdager og sikring av eiendommer bidrar til store deler av underskuddet, skriver DN. Ifølge avisa er underskuddet det største siden 2007.

Kronprins Haakon tror faren vil komme seg raskt til hektene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no