Kongefamilien
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kongefamilien

 • Nederlands kongepar besøker Norge

  Det nederlandske kongeparet kommer i midten av november til Norge på statsbesøk, hvor turen går til både Oslo og Trondheim.

  Kong Willem-Alexander og dronning Máxima av Nederland kommer til Norge på invitasjon fra kong Harald, opplyser Slottet.

 • Kronprinsparet feiret fondets 20 år

  Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit tok i dag imot ungdommer som har deltatt i prosjekter som støttes av Kronprinsparets fond, på Skaugum for å markere at fondet er 20 år. Fondet ble dannet da kronprinsparet giftet seg for 20 år siden og jobber for å styrke ungdom og blant annet med å hindre frafall i skolen.

  – Det vi har vært veldig opptatt av, er at hvis unge ikke gjennomfører videregående utdanning, får det store konsekvenser for livet videre. Så vårt mål er at alle unge skal fullføre videregående utdanning, sier kronprinsesse Mette-Marit.

  Kronprins Haakon understreker viktigheten av at alle unge kan føle en tilhørighet, og at de kan bidra med noe i samfunnet.

  – At man finner et miljø hvor det er plass for den du er, og at det er mulig å finne frem til styrkene som hver enkelt person har, og bygge videre på dem, tror jeg er noe av det mest grunnleggende, sier han.

  Fondets 20-årsjubileum skulle ha blitt markert på kronprinsparets bryllupsdag 25. august, men ble utsatt etter at prinsesse Ingrid Alexandra ble smittet av koronaviruset og var isolert hjemme på Skaugum.

  Kronprinsparet inviterer til lunsj på Skaugum for å markere 20-årsjubileet for Kronprinsparets fond
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Maud Angelica Behn gir ut bok

  Maud Angelica Behn (18) debuterer som poet og illustratør og gir ut boken «Tråder av tårer» i oktober.

  – Dette er en usedvanlig debut av en 18-åring. Maud har en helt spesiell evne til å skape uvanlige kombinasjoner av ord og på den måte si ting som gir oss nye tanker, sier forlegger Arve Juritzen.

  Han sier at boken er både for voksne og barn, og at den kan føre til spennende samtaler om det å håndtere vanskelige opplevelser.

  For sin åpenhet om psykiske lidelser og selvmord ble Maud Angelica blant annet tildelt Akuttpsykiatriprisen for 2020. (©NTB)

 • Kongen: Det går bra med prinsessen

  Prinsesse Ingrid Alexandra, som er smittet med covid-19, har det bra, sier kong Harald, som mandag debarkerte kongeskipet.

  – Så vidt jeg vet, så går det bra, sa kongen til TV 2 da han la han til kai med kongeskipet sammen med dronning Sonja for å markere at sommersesongen med skipet er over.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no