NRK Meny
Normal

Moksha - døden ved Ganges

For mange hinduer er det viktig å dø i Varanasi; Indias helligste by. På den måten oppnår de moksha – en frigjøring fra fødselens rundgang.

Ganges
Foto: Christian Houge

Se: Moksha - døden på Ganges

Fotograf Christian Houge reiser ofte til India, og blir særlig dratt mot luktene, lydene, lyset og det magiske ved Varanasi. Denne gangen har han tatt bilder av et hus ved Ganges, Shivas elv. I huset kommer noen av de fattigste i India for å vente på døden. Utenfor brenner bålene. Og familier over hele landet står i kø for å kremere sine kjære familiemedlemmer.

Christian Houge: www.soulfood.no.

Intervjuer: Kjetil Bjørgan

Flashdesign: Kjetil Hansen

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller