Normal

Mindre Bergenfest i 2007

I 2007 blir Bergenfest fire dager kortere og mer kompakt enn tidligere.

Iggy Pop, Bergenfest 2006.
Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Frank Nes, Bergenfest, Bergen Live
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

– Vi satser på fullt trøkk fra torsdag til tirsdag. Det er mest fornuftig, ikke minst i forhold til helgedagene og 1. mai. Nå spisser vi det hele, sier Frank Nes til BergensAvisen.

Allerede utsolgt konsert

Allerede har festivalen klar Waylon Jennings' sønn, countryfenomenet Shooter Jennings, og Magnolia Electric Co, i tillegg til at festivalen allerede har solgt ut Roger Waters i Vestlandshallen 29. april.

I følge BergensAvisen betyr det at festivalen allerede har omsatt for mer enn de gjorde totalt i vår, da det var 22.000 som løste billetter.

Det er organisasjonen Bergen Live, med Frank Nes i spissen, som arrangerer Bergenfest. I tillegg har de arrangert konserter med Rolling Stones, Sting og Iron Maiden i år.

- Ikke nedprioritert

– Vi trekker det samme publikummet og forbruker det samme personellet. Bergenfest er på ingen måte nedprioritert, men Bergen Live tar mye tid. I år var det tyngre å få publikum i gang igjen til den siste helgen. En mer kompakt festival vil være best for alle, sier Nes til avisen.

Bergenfest vil i 2007 bli arrangert fra torsdag 26. april til tirsdag 1. mai.

Kulturstrøm

  • 37.500 kroner for piratkopier

    En kvinne som kjøpte falske Louis Vuitton-vesker må betale 37.500 kroner. Hun ble ikke trodd i retten på at varene var til døtrene. Hittil i år har norske tollere destruert piratkopierte varer for over 11 millioner kroner.

  • Kan få en halv million til kunst

    De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

    Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
    Foto: TKM/ Christina U. Andersen