NRK Meny
Normal

Mindre Bergenfest i 2007

I 2007 blir Bergenfest fire dager kortere og mer kompakt enn tidligere.

Iggy Pop, Bergenfest 2006.
Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Frank Nes, Bergenfest, Bergen Live
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

– Vi satser på fullt trøkk fra torsdag til tirsdag. Det er mest fornuftig, ikke minst i forhold til helgedagene og 1. mai. Nå spisser vi det hele, sier Frank Nes til BergensAvisen.

Allerede utsolgt konsert

Allerede har festivalen klar Waylon Jennings' sønn, countryfenomenet Shooter Jennings, og Magnolia Electric Co, i tillegg til at festivalen allerede har solgt ut Roger Waters i Vestlandshallen 29. april.

I følge BergensAvisen betyr det at festivalen allerede har omsatt for mer enn de gjorde totalt i vår, da det var 22.000 som løste billetter.

Det er organisasjonen Bergen Live, med Frank Nes i spissen, som arrangerer Bergenfest. I tillegg har de arrangert konserter med Rolling Stones, Sting og Iron Maiden i år.

- Ikke nedprioritert

– Vi trekker det samme publikummet og forbruker det samme personellet. Bergenfest er på ingen måte nedprioritert, men Bergen Live tar mye tid. I år var det tyngre å få publikum i gang igjen til den siste helgen. En mer kompakt festival vil være best for alle, sier Nes til avisen.

Bergenfest vil i 2007 bli arrangert fra torsdag 26. april til tirsdag 1. mai.

Kulturstrøm

 • Lauryn Hill til Oslo

  Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

  Lauryn Hill på Molde jazzfestival
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sammenligner Hjorth med Ferrante

  Det skorter ikke på godordene når Vigdis Hjorths roman «Arv og miljø» omtales av den britiske avisen The Guardian. Hjorth-romanen blir trukket fram av den britiske storavisen som en av de beste europeiske romanene som er på vei ut på det engelskspråklige markedet. Avisen omtaler boken som et kontroversielt familiedrama som har fått mye kritikerros hjemme, og spør om Hjorth kan bli den nye Ferrante på det engelske markedet. NRKs anmelder beskrev boka som rasende og klok, skjelvende og stringent da den kom, les anmeldelsen her (NTB/NRK).

  Vigdis Hjorth Arv og miljø
 • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

  Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.