Hopp til innhold

Mindre Bergenfest i 2007

I 2007 blir Bergenfest fire dager kortere og mer kompakt enn tidligere.

Iggy Pop, Bergenfest 2006.
Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Frank Nes, Bergenfest, Bergen Live
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

– Vi satser på fullt trøkk fra torsdag til tirsdag. Det er mest fornuftig, ikke minst i forhold til helgedagene og 1. mai. Nå spisser vi det hele, sier Frank Nes til BergensAvisen.

Allerede utsolgt konsert

Allerede har festivalen klar Waylon Jennings' sønn, countryfenomenet Shooter Jennings, og Magnolia Electric Co, i tillegg til at festivalen allerede har solgt ut Roger Waters i Vestlandshallen 29. april.

I følge BergensAvisen betyr det at festivalen allerede har omsatt for mer enn de gjorde totalt i vår, da det var 22.000 som løste billetter.

Det er organisasjonen Bergen Live, med Frank Nes i spissen, som arrangerer Bergenfest. I tillegg har de arrangert konserter med Rolling Stones, Sting og Iron Maiden i år.

- Ikke nedprioritert

– Vi trekker det samme publikummet og forbruker det samme personellet. Bergenfest er på ingen måte nedprioritert, men Bergen Live tar mye tid. I år var det tyngre å få publikum i gang igjen til den siste helgen. En mer kompakt festival vil være best for alle, sier Nes til avisen.

Bergenfest vil i 2007 bli arrangert fra torsdag 26. april til tirsdag 1. mai.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters