Mikkelsplass: Jeg skulle vært mer forsiktig

Etter nok en dramatisk nattest med Monica Valen som en av duellantene, måtte Pål Gunnar Mikkelsplass pakke sakene og dra fra deltagerhuset til Mesternes Mester på Sicilia.

Mesternes mester 2015: Pål Gunnar Mikkelsplass tapte nattesten.

TAPTE: Se Pål Gunnar Mikkelsplass sin reaksjon etter at det var klart at han tapte nattesten mot Monica Valen i Mesternes mester og dermed var den som måtte dra hjem. Foto: NRK

Mesternes mester, sesong 6. Pål Gunnar Mikkelsplass

Tidligere skiløper Pål Gunnar Mikkelsplass har to VM-gull og én bronsje. Han har også OL-sølv fra 15 km klassisk i Calgary i 1988.

Foto: Roy Darvik / NRK

Tidligere proffsyklist Monica Valen hadde en tøff uke med skader og bunnoteringer i konkurransene. Etter det tøffe lagrittet lå hun nederst med tolv poeng, like mange poeng som Pål Gunnar Mikkelsplass.

Se videointervjuet med Pål Gunnar Mikkelsplass øverst i saken!

Kastet for hardt

I år er nattest-duellen blitt endret. Mens deltagerne tidligere måtte ta imot fallende lyssverd, må man i år ta imot vannballer som motstanderen kaster over en vegg. Den som kaster må unngå at ballen treffer utenfor et oppmerket område.

Deltageren som røk ut i forrige episode, kiteren Kari Schibevaag, mente det kunne være en fordel å være høy på nattesten. Men for Mikkelsplass ble utfordringen å kaste ballen innenfor det oppmerkede området.

– Jeg skulle vært mye mer forsiktig med å kaste. Jeg trodde ballen falt fort ned på baksiden på grunn av vannet inne i ballen, men den fløy lengre enn det jeg hadde trodd at den skulle gjøre, forteller Mikkelsplass i intervjuet med Dag Erik Pedersen etter at å ha røket ut av Mesternes Mester.

– Monica er veldig tøff i hodet og hun er flink, sier Pål Gunnar Mikkelsplass om motspilleren i nattesten Monica Valen – som nok en gang fikk reise tilbake til deltagerhuset.

Mesternes Mester-deltagerne 2015

Årets sesong av Mesternes Mester ble spilt inn i sommer på Sicilia.

Foto: NRK

Marit Mikkelsplass blir

Igjennom konkurransens fire første episode har han kjempet side om side med kona Marit Mikkelsplass. Nå er det opp til kona å bringe seieren tilbake til Buskerud.

– Jeg har gledet meg veldig over hennes innsats, jeg synes hun har vært veldig flink.

Kulturstrøm