NRK Meny
Normal

Disse er klare for Mesternes mester-finale

Frode Andresen måtte ty til tårene etter å ha fått skryt av Aleksander Hetland. Nå møtes de tidligere verdensmestrene i finalen av Mesternes mester.

Mesternes Mester

TIL FINALEN: Aleksander Hetland, Frode Andresen og Mette Solli er klar for finalen i sesong 6 av Mesternes mester.

Foto: Rubicon

De to får en tøff jobb når de møter den tidligere kickbokseren Mette Solli, som har proffverdensmester-tittel, VM-gull, EM-gull, nordisk gull og NM-gull på merittlista.

I semifinalen i Mesternes mester, hvor styrke og vinnervilje sto i fokus, trakk den råsterke moldenseren det lengste strået.

Hun er dermed den første kvinnelige deltakeren i Mesternes mester-historien som vinner en semifinale.

Exit Brattbakk

RØK UT: Harald Martin Brattbakk som hvordan det var å ryke ut av Mesternes Mester - rett før finalen.

Hetland i sin første nattest

Hun var best i to av øvelsene i semifinalen: I den ene holdt hun lengst ut å holde to vektskåler med strake armer ut fra kroppen, mens i den andre klarte hun å bære tunge vekter rundt nakken lengre enn de andre.

Dermed møter hun Aleksander Hetland og Frode Andresen i finalen.

Aleksander Hetland lå på sisteplass etter de tre øvelsene i semifinalen, og måtte for første gang ut i nattesten.

Der plukket han ut – og beseiret – den tidligere storscoreren Harald Martin Brattbakk, som vant nattesten mot Marit Mikkelsplass sist uke.

Andresen tok til tårene

I begrunnelsen for at Bratbakk ble valgt ut til nattesten, sa Hetland at han ville være i en tøffest mulig finale. Han ville møte Frode Andresen, som han mener har vært jevnest og best så langt i den populære konkurransen på NRK.

Dette skussmålet ble for mye for Andresen, som tok til tårene.

– Aleksander er verdensmester i svømming og så får man det skussmålet. At han ser på meg som en så stor konkurrent, det er too much, sier Andresen.

Saken fortsetter under videoen.

Mesternes Mester episode 9

VIDEO: Frode Andresen tok til tårene.

Gledet seg siden dag én

Utslåtte Brattbakk, som fikk tittelen «Norges tøffeste kjendis 2010» etter å ha vunnet kjendisversjonen av 71° Nord samme år, mener at Andresens reaksjon vitner om storhet.

– Det tyder på at denne konkurransen er noe du har gått inn i med hjertet, sier han.

Frode Andresen sier at han så fram til å møte sin romkamerat Aleksander Hetland i en finale.

– Det ville være en ære. Han er verdensmester i kjempeidretten svømming, og en kjempetype. Det kunne ikke vært bedre, sier Andresen.

Aleksander Hetland repliserer:

– Det er noe jeg har gledet meg til fra dag én. Nå skjer det, og jeg gleder meg, sier han.

Finalen vises på NRK1 lørdag 7. mars klokka 19.55

Norsk underholdningsserie. Hvem blir de tre finalistene i den sjette sesongen av Mesternes Mester? Tema i dag er vinnervilje. Nå blir deltagernes vinnervilje virkelig satt på prøve i de tre krevende konkurransene hvor de siste krefter i armer og bein skal få kjørt seg. Den siste konkurransen "tyngdekraft" er en av de tøffeste konkurransene i Mesternes Mesters historie. Hvem orker å yte det lille ekstra for å komme til finalen i Mesternes Mester? Sesong 6 (9:10)

VIDEO: Se episode ni av Mesternes mester her

Kulturstrøm

  • Norges souldronning samler trådene

    I snart 20 år har Beady Belle jazzet opp det norske konsertpublikummet med musikken sin. Nå nøster Beate Slettevold Lech sammen alle sine musikalske inspirasjonstråder på en ny plate. Her ser du henne og bandet live i NRK Spillerom

  • Natalie Portman vil ikke til Israel

    Oscar-vinner Natalie Portman vil ikke komme til Israel for å ta imot den prestisjetunge Genesis-prisen. – De siste tids hendelser i Israel har opprørt henne og hun føler seg ikke komfortabel med å delta i offentlige tilstelninger i Israel, opplyser Genesis Prize Foundation. Prisen er på 1 million dollar og årets pris omtales som en hyllest til «jødiske kvinners bidrag til menneskeheten».

    Natalie Portman i My Blueberry Nights
    Foto: Filmweb