Hopp til innhold

Disse er klare for Mesternes mester-finale

Frode Andresen måtte ty til tårene etter å ha fått skryt av Aleksander Hetland. Nå møtes de tidligere verdensmestrene i finalen av Mesternes mester.

Mesternes Mester

TIL FINALEN: Aleksander Hetland, Frode Andresen og Mette Solli er klar for finalen i sesong 6 av Mesternes mester.

Foto: Rubicon

De to får en tøff jobb når de møter den tidligere kickbokseren Mette Solli, som har proffverdensmester-tittel, VM-gull, EM-gull, nordisk gull og NM-gull på merittlista.

I semifinalen i Mesternes mester, hvor styrke og vinnervilje sto i fokus, trakk den råsterke moldenseren det lengste strået.

Hun er dermed den første kvinnelige deltakeren i Mesternes mester-historien som vinner en semifinale.

Exit Brattbakk

RØK UT: Harald Martin Brattbakk som hvordan det var å ryke ut av Mesternes Mester - rett før finalen.

Hetland i sin første nattest

Hun var best i to av øvelsene i semifinalen: I den ene holdt hun lengst ut å holde to vektskåler med strake armer ut fra kroppen, mens i den andre klarte hun å bære tunge vekter rundt nakken lengre enn de andre.

Dermed møter hun Aleksander Hetland og Frode Andresen i finalen.

Aleksander Hetland lå på sisteplass etter de tre øvelsene i semifinalen, og måtte for første gang ut i nattesten.

Der plukket han ut – og beseiret – den tidligere storscoreren Harald Martin Brattbakk, som vant nattesten mot Marit Mikkelsplass sist uke.

Andresen tok til tårene

I begrunnelsen for at Bratbakk ble valgt ut til nattesten, sa Hetland at han ville være i en tøffest mulig finale. Han ville møte Frode Andresen, som han mener har vært jevnest og best så langt i den populære konkurransen på NRK.

Dette skussmålet ble for mye for Andresen, som tok til tårene.

– Aleksander er verdensmester i svømming og så får man det skussmålet. At han ser på meg som en så stor konkurrent, det er too much, sier Andresen.

Saken fortsetter under videoen.

Mesternes Mester episode 9

VIDEO: Frode Andresen tok til tårene.

Gledet seg siden dag én

Utslåtte Brattbakk, som fikk tittelen «Norges tøffeste kjendis 2010» etter å ha vunnet kjendisversjonen av 71° Nord samme år, mener at Andresens reaksjon vitner om storhet.

– Det tyder på at denne konkurransen er noe du har gått inn i med hjertet, sier han.

Frode Andresen sier at han så fram til å møte sin romkamerat Aleksander Hetland i en finale.

– Det ville være en ære. Han er verdensmester i kjempeidretten svømming, og en kjempetype. Det kunne ikke vært bedre, sier Andresen.

Aleksander Hetland repliserer:

– Det er noe jeg har gledet meg til fra dag én. Nå skjer det, og jeg gleder meg, sier han.

Finalen vises på NRK1 lørdag 7. mars klokka 19.55

Norsk underholdningsserie. Hvem blir de tre finalistene i den sjette sesongen av Mesternes Mester? Tema i dag er vinnervilje. Nå blir deltagernes vinnervilje virkelig satt på prøve i de tre krevende konkurransene hvor de siste krefter i armer og bein skal få kjørt seg. Den siste konkurransen "tyngdekraft" er en av de tøffeste konkurransene i Mesternes Mesters historie. Hvem orker å yte det lille ekstra for å komme til finalen i Mesternes Mester? Sesong 6 (9:10)

VIDEO: Se episode ni av Mesternes mester her

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)