NRK Meny
Normal

Røk ut av «Mesternes mester»

Det var bare fem igjen. Marit Mikkelsplass, tidligere langrennsløper, svømmer Aleksander Hetland, fotballspiller Harald Martin Brattbakk, skiskytter Frode Andresen og kickbokser Mette Solli. Nå er det fire i «Mesternes mester».

Marit Mikkelsplass

Marit Mikkelsplass forteller at det aller råeste var da hun fikk det eneste fotballspørsmålet hun kan svare på.

Det var tid for de virkelig tøffe konkurransene, kalt «Helvetesuka», der stikkordene var styrke, utholdenhet og styrke. De fem måtte gjennom en tung løpetur i gjørma, og Marit Mikkelsplass røk ut som nummer to.

– Det var en veldig tung øvelse, sa den tidligere skiløperen.

«Titanic» er øvelsen der deltakerne må stå på et stupebrett, lene seg fremover i hoppstilling over vannet og holde seg fast i en jernstang. Mikkelsplass røk ut som nummer to her også.

– Jeg sto bare der og skalv, sa ski-esset om den statiske øvelsen.

Deltakerne skal løpe frem og tilbake gjennom en hinderløype i øvelsen «Kron-idioten». Den som løper flest runder i løpet av fem minutter, vinner. Den bragden sto kickbokser Mette Solli for. Mikkelsplass kom på tredje plass.

Se hele programmet her: Episode 8

Hjemlengsel

Dermed havnet hun nederst på lista og tok med seg Harald Martin Brattbakk i nattest. Hun prøvde å holde hjemlengselen unna, og ga alt, men ble for ivrig i sluttspurten.

Den siste og avgjørende ballen, knuste på hennes banehalvdel.

– Det beste med å få være med på dette har vært å konkurrere med meg selv, samtidig som jeg kommer til å savne lagfølelsen fra oppholdet i Mesternes mester, sier hun.

På spørsmål om hva det beste minnet i fra konkurransen svarer hun:

– Det aller råeste var da jeg fikk det eneste fotballspørsmålet jeg kan, om hvor mange landskamper og hvor mange mål Mini har hatt. 65 landskamper og elleve mål, ler hun.

LES: