NRK Meny
Normal

Mens vi venter!

Våren 2008 skal det nye operabygget stå klart for publikum, og vi i Frokost Tv kan ikke vente med å se hvordan det kommer til å se ut innvendig.

Operaen
Foto: NRK

Hemmelig første forestilling

Tiltross for kritikk for økonomiske overskridelser, og skjenn for bruk av utenlandske materiale ligger nå Statsbygg et halvt år før estimert tid for ferdigstillelse.

- "April 2007 skal vi åpne bygget med en storslagen festforestilling hvor vi virkelig skal invie det nye bygget. Hva som blir den første forestillingen er fortsatt hemmelig", smiler informasjonsansvarlig Mette Nordhus i Statsbygg.

Vi blir tatt i mot utenfor skur 51 på Bjørvika. Det nye operabygget ligger godt i vannkanten og solen er på vei over de isbelagte glassrutene.

- "Det er viktig at dere tar på dere verneutstyr. Både sko og hjelm er påbudt" forteller Nordhus. Vi tar på oss utstyret. Fotografen finner ut at det er enklere å ta hjelmen på baklengs for å kunne se godt i kameraet. Det er godt og varmt innvendig i operabygget, ganske fuktig er det også da flere maskiner pumper ut fuktighet for å holde treverket smidig.

Storslått storsal

Den nye storsalen har hentet materiale fra skipsbyggere på vestlandet og skal romme hele 1300 personer. " I toppen her, sammen med den akustiske demperen skal det henge en stor vakker lyskrone" forteller Nordhus stolt før hun peker bort på første balkong der operaens store beskyttere kongen og dronningen skal sitte.

Se hele innslaget her: Christian besøker operanen i Bjørvika

Kulturstrøm

  • Slutt for festival

    Det blir stopp for Arvid Hanssen-festivalen på Finnsnes, ihvertfall midlertidig. Festivalen har vært arrangert siden 2005 for å ære den avdøde forfatteren. Kulturhuset har ikke har penger og folk nok til å klare et årlig arrangement.

  • Furuholmen festivalutstiller

    Musiker i a-ha og billedkunstner Magne Furuholmen blir utstiller i årets Filmfestivalutstilling i Haugesund. Filmfestivalutstillingen er et samarbeid mellom Den Norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri, og utstillingen åpner 19. august.

    Magne Furuholmen
    Foto: Guri Norstrøm / NRK