Hopp til innhold

Mener han har kontakt med døde

– Noen kaller det Gud, jeg kaller det hjelpere. Jeg tror jeg har noen som følger meg på den andre siden, sier Lars Monsen. Se video!

Video LarsMonsen-Littavetliv

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Under ekspedisjonen «Canada på tvers» kunne det ha gått virkelig galt for Lars Monsen.

En isbjørn prøvde å bryte seg inn i den lille hytta Monsen oppholdt seg i. Hjertet sto nærmest i halsen på den erfarne villmarksmannen, for det var bare sekunder før bjørnen var inne i hytta.

– Og da tar den deg hvis du ikke gjør noe. Da jeg skjønte det ble jeg helt iskald og rolig. Pulsen sank, og jeg pusta nordmalt. Jeg fikk hjelp fra den andre siden, og fyrte av et skudd på halvannen meter, og der lå bjørnen. Jeg måtte, sier Monsen.

Det er som gjest hos Nadia Hasnaoui i portrettserien «Litt av et liv» at Monsen, som ifølge kjæresten Trine Rein ikke er så glad i journalister, virkelig åpner seg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Litt av et liv

Bak fra ventstre finner vi bestekompis Trond Strømdahl, samboer Trine Rein, programleder Nadia Hasnaoui, bror Jan Monsen, Bjørn Dæhlie, og redaktør for bladet Villmarksliv, Dag Kjelsås. Lars Monsen sitter foran med Luna Emilie Vestby og Tare Taksum, som begge er store tilhengere av villmarksmannen.

Foto: Ole Kaland / NRK

Kontakt med sin døde mor

Med «den andre siden» mener Monsen hjelperne som han mener å ha, enten folk han er glad i eller andre som har vært i det området han befinner seg i.

Moren og broren til eventyreren døde med ett års mellomrom før han dro på den lange turen til Canada.

Han er overbevist om at spesielt moren var med ham på tur.

– Mamma snakka jeg ofte med. Jeg var veldig glad i mamma, og hun var åndelig; opptatt av de tingene der. Hun åpna det vinduet for meg, uten at jeg kanskje ga så mye respons den gangen. Dette er ting som har utviklet seg over tid, forteller Monsen til programleder Nadia Hasnaoui.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ingen grenser

Lars Monsen sammen med gjengen fra «Ingen grenser». I sommer reiser Monsen ut på tur igjen med nye turkamerater.

Foto: Geir Evensen / NRK

– Har levd et liv tidligere

På spørsmål om han tror man kan lære seg å ha kontakt med døde mennesker, eller om det er noen som har denne evnen, svarer Monsen følgende:

– Jeg tror alle har det i seg. Det er mange skeptikere der ute, og det er fint. Det som er riktig for en, er ikke riktig for en annen, forklarer han.

Han tror naturen har mye å si for kontakten med den andre siden.

– Vi blir så sløve i den verden vi lever i. Vi mister kontakten med naturen. Når vi mister det, blir vi sløva. Og da stenger vi døra til den andre siden, sier Lars Monsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lars Monsen

Lars Monsen slik vi er vant til å se han - på tur. Her sammen med turkameraten Kayaq.

Foto: Fridtjof Kjæreng

– Mye cognac

I lørdagens program kommer også Tare Teksum i studio, for å fortelle om sitt forhold til Lars Monsen.

Teksum var med i den første utgaven av realityserien «Ingen grenser», hvor Monsen var turleder. Serien gjorde stor suksess på NRK, og Teksum fikk et helt nytt liv.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Lars og Tare

Lars Monsen og Tare Teksum ble venner etter å ha vært sammen på tur. – Lars var flink til å utfordre oss. Ingen kommandering, men spurte heller om vi hadde lyst til å prøve, forteller Teksum.

Foto: Geir Evensen / NRK

– Lars Monsen betyr utrolig mye for meg. Før satt jeg mye inne, og hadde ingen venner. Livet mitt har endret seg totalt, nå har jeg til og med fått mitt eget firma, forteller Teksum.

Han nevner også turlederens svake side.

– Han er litt for raus når han spanderer cognac på meg. Da pøser han på, og roper skål da, kjerring!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters