NRK Meny
Normal

Hun skal lede NRKs nye storsatsing

Nadia Hasnaoui skal sette norske kjendiser i intervjustolen. Men hun er ikke sikker på at hun ville turt selv.

Her er ditt liv!
Foto: Henrik Brattli Vold / NRK

I mars starter NRK storsatsingen «Litt av et liv!», der en rekke norske kjendiser og personligheter får gå gjennom sine liv og sin karriere - så langt. Nadia Hasnaoui blir programleder for et program som skal trekke på Harald Tusbergs klassiske programserie «Dette er ditt liv».

Til tross for tittelen er det lite som skal minne om Tusbergs parademarsj fra 80-tallet. Først og fremst fordi Hasnaoui skal hente sine gjester fra toppen av sine karrierer.

– Vi har personer som har hatt litt av et liv, men som ikke skal pensjonere seg på lenge, og vi skal se både fram og tilbake, sier Hasnaoui til NRK.no.

Programmet blir en av NRKs største satsinger til neste år, og det skal sendes i beste sendetid på lørdag. Hasnaoui er lykkelig over å ha fått jobben som programleder.

– Det er stor stas å få være med på dette, for det er det jeg holdt på med for noen år siden. Nå får jeg møte mennesker og få fram de gode historiene. Jeg gleder meg enormt, sier Hasnaoui til NRK.no.

Kjell Aukrust og Harald Tusberg på «Dette er ditt liv»

Dette er ditt liv - Harald Tusberg lurer kjendiser

– Har savnet dype samtaler

Det begynner å bli mange år siden hun hadde dybdeintervjuer som fagfelt, da i en annen kanal. Hun har flere ganger laget portretter av kongefamilien. De siste årene har hun hatt ansvaret for å lose Kvitt eller dobbelt trygt i havn, og hun ble sett av millioner av europeere da hun var programleder på Eurovision i mai i år. Hun har savnet å ha tid til dype samtaler.

– Det er begrenset hva man får til på ett minutt og tredve sekunder, ja, så det blir spennende. Det er krevende og en utfordring.

Tittelen «Litt av et liv» ligger tett opp til Harald Tusbergs gamle program «Her er ditt liv». På hvilken måte er dette programmet annerledes?

Litt av et liv, Nadia!

Nadia Hasnaoui har en lang karriere både bak og foran seg. Slik sett kunne hun lett ha vært gjest i eget program. Hun trives likevel best i rollen som intervjuer.

– I den grad det kan sammenliknes med andre, liknende programmer vil jeg si vi har litt yngre hovedgjester. De er i sin beste alder og har hatt litt av en karriere, men ikke så unge at de ikke har hatt et liv, sier hun.

– Yngre gjester betyr også yngre publikum?

– Dette er for unge voksne. Det er ikke laget for barn, men jeg tror de vil like det selv om det ikke er laget spesielt for dem, sier hun.

«Litt av et liv!» kommer på skjermen i mars, og innspillingene starter i november. Fram til da kommer redaksjonen i NRKs underholdningsfløy til å være travelt opptatt med å grave fram materiale på gjestene.

Gjester fra hele Norge

Hvem som kommer er ennå en hemmelighet, men Hasnaoui sier fellesnevneren er at det er folk som byr på seg selv. Og gjestene som så langt er spikret er fra hele spekteret av interessante nordmenn.

– Jeg ser fram til dette med skrekkblandet fryd, for det er krevende. Vi har gjester vi mener tør å by på seg selv, og som lever veldig spennende liv, så det største problemet blir kanskje å begrense det. Samtidig må vi klare å bli bedre kjent i løpet av programmet, så det ikke blir til at vi går over med harelabb, sier hun.

Men nøyaktig hva NRK-seerne får presentert i programmet er ennå en hemmelighet. Hver lørdag skal en gjest presenteres, dybdeintervjues og få sine liv veid, målt og beskrevet.

– Det skal være underholdende, morsomt og til ettertanke. Jeg håper jo det sies noe du husker i løpet av programmet, sier hun.

Studiopublikum kommer til å være bekjente av hovedgjesten.

– Jeg skal jo prøve å få gjestene til å slappe av. Det skal jo være hyggelig å sitte der som gjest, sier Hasnaoui. Hun lover overraskelser, både for gjester og publikum.


– Hadde du turt å være gjest i ditt eget program?

– Haha, nei, det tror jeg nesten ikke. Jeg trives best i den andre stolen, sier hun.

– Den beste vi har

Prosjektleder Linn Sandberg Skarstein skal styre den nye storsatsingen på lørdagskvelden. Hun mener det var et kupp å få Nadia Hasnaoui inn som programleder.

– Hun er første klasse av det vi har i Norge, og den beste vi har. Hun er en god journalist, med evnen til å få ut det beste i folk, sier Sandberg Skarstein.

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix