Maria Haukaas Storeng

Sanger og skuespiller Maria Haukaas Storeng var gjest i Stjerneklart mandag 25. januar.

Maria Haukaas Storeng
Foto: Dinamo/Fredrik Arff / NRK

HØR: Stjerneklart med Maria Haukaas Storeng

Maria Haukaas Storeng ble født den 3. august 1979 på Finnsnes som datter av gitaristen Bjarne André og hans kone Karen Marie Storeng. Maria vokste opp på Lakselvnes i Silsand på Senja sammen med foreldrene og storebroren André.

Da hun var 3 år bestemte hun seg for å bli syngedame og opptrådte hjemme med hoppetau som mikrofon, iført morens høyhælte sko og rosa leppestift. Den første offentlige opptreden var på Lenvik musikkskole som femåring da brorens hennes, som spiller piano, hadde konsert. Hun kvitterte for applausen med å stupe kråke. Senere ble hun selv elev ved den samme musikkskolen, også hun med piano som instument. Hun sang i Finnsnes Ungdomskantori og drev med turn.

I 1991 fikk hun hovedrollen i musikalen ”Annie” på Bryggeteatret i Oslo etter å ha deltatt på audition, og hele familien flyttet til hovedstaden og Maria gikk på Voksen skole. Da perioden med Annie var over året etter, flyttet de tilbake til Senja, og Maria begynte på ungdomsskolen. I 1995 dro hun tilbake til Oslo for å spille Dorothy i ”Trollmannen fra Oz” på Det norske Teatret, samtidig som hun begynte på musikklinjen på Foss videregående Skole, der hun tok eksamen i 1998.

Etter videregående kom hun inn på artistlinjen på Bårdar-Akademiet og jobbet sammen med ”Kor i Harstad” over en periode på 2 år, både som Florence i ”Chess”, Fauntine i ”Les Miserables”, Kim i ”Miss Saigon”, Nala i ”Løvenes konge” og hun spilte også i ”Hair”. I 2001 spilte hun Selma i ”Tyskerjenter” på Kulturhuset på Finnsnes. Hans Marius Hoff Mittet spilte hovedrollen i stykket. Maria jobbet i perioder på Wallmanns salonger og Blue Moon Bar i Oslo, og i 2002 spilte hun i ”Thank you for the music” på Scene West i Oslo. Hun forlovet seg med Hans Marius. Året etter spilte hun på nytt mot Hans Marius Hoff Mittet i ”Fame”, der Maria hadde rollen som Mabel. Så meldte hun seg på sangkonkurransen Idol og var favoritt til å vinne, men ble stemt ut da det var 6 deltakere igjen. Like fullt fikk hun være med på Idols sommerturné i 2004.

Hun fikk platekontrakt og høsten 2004 kom singelen ”Breathing”. Albumet med samme navn kom ut på nyåret 2005 og single nr 2 ble sluppet på våren. Den het ”Should’ve”. I 2006 og 2007 hadde hun rollen som Sheila i ”Hair” på Det norske Teatret, der Hans Marius Hoff Mittet spilte Berger. I en periode på 7 år hadde Maria blitt spurt om å være med i norsk Melodi Grand Prix, og i 2008 takket hun ja og vant like godt den norske finalen med ”Hold on be strong”, skrevet av Mira Craig. I den internasjonale finalen i Beograd ble hun nummer 5. Albumet ”Hold on be strong” i samarbeid med Mira Craig kom ut i mai 2008, og hun medvirket også på en barneplate med mange andre artister samme år – ”Magiske kroker & hemmeligheter”. Maria sang ”Vinteren er her”. Samme år spilte hun i Peer Gynt-oppsetningen på Gålå, for andre gang, og hun spilte Rizzo i ”Grease”, mens Hans Marius spilte kjæresten Kenicke.

I fjor var hun programleder for Melodi Grand Prix sammen med Per Sundnes og var med i den svenske Melodifestivalen sammen med Anne Sahlene. Singelen ”Kviskre ei bønn” til inntekt for Blå Kors kom ut i forbindelse med TV-innsamlingsaksjonen i fjor. Og i år gikk Maria fra delfinalen ipå Ørlandet rett til finalen i den norske Melodi Grand Prix med ”Make my day”. I tillegg til alt dette har Maria lånt stemmen til filmene ”Lille kylling”, ”Shrek den tredje” og ”Monsters versus Aliens”.

Maria bor i Oslo og er altså forlovet med den to år eldre skuespilleren og sangeren Hans Marius Hoff Mittet fra Oslo. De har planer om å gifte seg i løpet av året.

Stjerneklart med Maria Haukaas Storeng, NRK P1, mandag 25. januar kl 22.05

Kulturstrøm

 • Demi Lovato inn på topp

  Demi Lovatos nye album «Dance With The Devil … The Art Of Starting Over» går inn på førsteplassen på amerikanske Billboards albumliste. Også tilbake i 2009 toppet hun listen, da med albumet «Here We Go Again». Det nye albumet handler om 28-årige Lovatos vei tilbake etter at hun i 2018 var nær ved å dø av en overdose (NTB).

  Demi Lovato på scenen i mars 2021
  Foto: Rich Fury / AFP/NTB
 • Anker navnestrid til Høyesterett

  Olav Thon (97) anker striden om navnet på Hamar-restauranten Stortorvet Gjestegiveri til Høyesterett.
  Det skriver E24. Thon mener fortsatt at han har enerett på navnet og logoen fra den over 100 år gamle restauranten med samme navn i Oslo.