Hopp til innhold

Maria Haukaas Storeng

Sanger og skuespiller Maria Haukaas Storeng var gjest i Stjerneklart mandag 25. januar.

Maria Haukaas Storeng
Foto: Dinamo/Fredrik Arff / NRK

HØR: Stjerneklart med Maria Haukaas Storeng

Maria Haukaas Storeng ble født den 3. august 1979 på Finnsnes som datter av gitaristen Bjarne André og hans kone Karen Marie Storeng. Maria vokste opp på Lakselvnes i Silsand på Senja sammen med foreldrene og storebroren André.

Da hun var 3 år bestemte hun seg for å bli syngedame og opptrådte hjemme med hoppetau som mikrofon, iført morens høyhælte sko og rosa leppestift. Den første offentlige opptreden var på Lenvik musikkskole som femåring da brorens hennes, som spiller piano, hadde konsert. Hun kvitterte for applausen med å stupe kråke. Senere ble hun selv elev ved den samme musikkskolen, også hun med piano som instument. Hun sang i Finnsnes Ungdomskantori og drev med turn.

I 1991 fikk hun hovedrollen i musikalen ”Annie” på Bryggeteatret i Oslo etter å ha deltatt på audition, og hele familien flyttet til hovedstaden og Maria gikk på Voksen skole. Da perioden med Annie var over året etter, flyttet de tilbake til Senja, og Maria begynte på ungdomsskolen. I 1995 dro hun tilbake til Oslo for å spille Dorothy i ”Trollmannen fra Oz” på Det norske Teatret, samtidig som hun begynte på musikklinjen på Foss videregående Skole, der hun tok eksamen i 1998.

Etter videregående kom hun inn på artistlinjen på Bårdar-Akademiet og jobbet sammen med ”Kor i Harstad” over en periode på 2 år, både som Florence i ”Chess”, Fauntine i ”Les Miserables”, Kim i ”Miss Saigon”, Nala i ”Løvenes konge” og hun spilte også i ”Hair”. I 2001 spilte hun Selma i ”Tyskerjenter” på Kulturhuset på Finnsnes. Hans Marius Hoff Mittet spilte hovedrollen i stykket. Maria jobbet i perioder på Wallmanns salonger og Blue Moon Bar i Oslo, og i 2002 spilte hun i ”Thank you for the music” på Scene West i Oslo. Hun forlovet seg med Hans Marius. Året etter spilte hun på nytt mot Hans Marius Hoff Mittet i ”Fame”, der Maria hadde rollen som Mabel. Så meldte hun seg på sangkonkurransen Idol og var favoritt til å vinne, men ble stemt ut da det var 6 deltakere igjen. Like fullt fikk hun være med på Idols sommerturné i 2004.

Hun fikk platekontrakt og høsten 2004 kom singelen ”Breathing”. Albumet med samme navn kom ut på nyåret 2005 og single nr 2 ble sluppet på våren. Den het ”Should’ve”. I 2006 og 2007 hadde hun rollen som Sheila i ”Hair” på Det norske Teatret, der Hans Marius Hoff Mittet spilte Berger. I en periode på 7 år hadde Maria blitt spurt om å være med i norsk Melodi Grand Prix, og i 2008 takket hun ja og vant like godt den norske finalen med ”Hold on be strong”, skrevet av Mira Craig. I den internasjonale finalen i Beograd ble hun nummer 5. Albumet ”Hold on be strong” i samarbeid med Mira Craig kom ut i mai 2008, og hun medvirket også på en barneplate med mange andre artister samme år – ”Magiske kroker & hemmeligheter”. Maria sang ”Vinteren er her”. Samme år spilte hun i Peer Gynt-oppsetningen på Gålå, for andre gang, og hun spilte Rizzo i ”Grease”, mens Hans Marius spilte kjæresten Kenicke.

I fjor var hun programleder for Melodi Grand Prix sammen med Per Sundnes og var med i den svenske Melodifestivalen sammen med Anne Sahlene. Singelen ”Kviskre ei bønn” til inntekt for Blå Kors kom ut i forbindelse med TV-innsamlingsaksjonen i fjor. Og i år gikk Maria fra delfinalen ipå Ørlandet rett til finalen i den norske Melodi Grand Prix med ”Make my day”. I tillegg til alt dette har Maria lånt stemmen til filmene ”Lille kylling”, ”Shrek den tredje” og ”Monsters versus Aliens”.

Maria bor i Oslo og er altså forlovet med den to år eldre skuespilleren og sangeren Hans Marius Hoff Mittet fra Oslo. De har planer om å gifte seg i løpet av året.

Stjerneklart med Maria Haukaas Storeng, NRK P1, mandag 25. januar kl 22.05

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters