Maraton er for pyser

Nå skal det løpes langt og lenger enn langt. I desember arrangeres løpet som varer i hele 24 timer. 

Henrik Aasbø og Erik Baanerud
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Lørdag 9. desember kl. 12.00 går starten på 24-timersløpet rett under hovedtribunen på Bislett i Oslo. Løpebanen er 540 meter, og det er om å gjøre å løpe lengst på 24 timer.

Klokken  12.00 på søndag 10. desember blåses det av og deltagerne stopper der de befinner seg i traseen. Da er det om å gjøre å ha løpt lengst mulig.

Mange premier

Alle startende som kommer lenger enn 50 km får premie. Og alle damer som kommer lenger enn 130 km ,og herrer som kommer lenger enn 150 km, får en egen premie.

Og det er mulig å både gå på do, lage mat og sove litt underveis hvis man ønsker det.

Har du lyst til å delta i løpet kan du melde deg på her .

Hør også saken: Erik Baanerud på 24-timersløp

Kulturstrøm

 • Klassisk musikkpodkast for barn

  David Williams har laget en ny podkastserie om klassisk musikk for barn på Classic FM. «Marvellous Musical Podcast» ligger nå ute med 10 episoder. Her er det snakk om musikk fra filmer som «Star Wars» og «Harry Potter», men også Brahms, Chopin og Beethoven med tema snodige instrumenter. Skuespilleren og TV-profilen er best kjent i Norge som barnebokforfatter, blant annet med «Den rikeste gutten i verden» og «Gangsterbestemor».

  Harry Potter
  Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome Norge
 • Fikser på handlingen i ny Bond-film

  Manusforfatteren Scott Z. Burns er hyret inn for å skrive om manuset til det som skal bli den 25. filmen om James Bond. Grunnen er at regissør Cary Fukunaga ikke er fornøyd med manuset i sin nåværende form, skriver The Playlist. Burns har fikset på manusene til «Ocean's 12», «Widows» og «Rogue One» tidligere, selv om arbeidet har vært ukreditert.

 • Collins-søstre får TV-serie

  Livene til søstrene Joan Collins og Jackie Collins skal bli TV-serie. 85 år gamle Joan Collins er kjent fra «Dynastiet» på 1980-tallet, og fremdeles aktiv i jobb med roller i blant annet «American Horror Story». Forfatteren Jackie Collins, som blant annet skrev «Lady Boss», døde i 2015. Men døtrene hennes har gitt sin velsignelse til serien. Ifølge Variety har serien fått arbeidstittelen «Joan & Jackie», og skal følge søstrene fra etterkrigstidens London til å bli henholdsvis Hollywood-stjerne og litterær bestselger. (NTB)

  Jackie Collins og Joan Collins
  Foto: Evan Agostini / NTB Tema