Hopp til innhold

Mann frifunnet for trusler med øks mot kjendis-blogger

En mann var tiltalt for å ha oppsøkt blogger og TV-profil Kristine Ullebø i hennes hjem, og truet henne og hennes daværende samboer med øks. Nå er mannen frikjent.

Kristine Ullebø

BLOGGER: Ullebø er en av Norges mest fremtredende bloggere, og er kjent fra TV2s serie «Bloggerne». Hun skrev i sin blogg om økseepisoden, og mente hun og kjæresten var blitt truet av naboen.

Foto: Odin Jæger, Odin Jæger / VG

12. oktober i fjor fikk blogger Kristine Ullebø og kjæresten besøk av naboen, med en øks i hånden. Mannen ble anmeldt og tiltalt for trusler.

– Jeg er glad politiet tok saken på alvor, uakseptabel oppførsel må slås ned på. Man må stå opp for seg selv og sin egen sikkerhet. Er det et sted man skal være trygg, er det i sitt eget hjem, sa Ullebø til VG i desember, da det ble kjent at mannen ble tiltalt.

På sin egen blogg skrev hun følgende om hendelsen:

«Jeg forsto egentlig ikke hvor ille det var før vi satt i avhør etterpå. Man vil jo alltid prøve å rasjonalisere alle handlinger, men når en fremmed plutselig står inne i leiligheten min med en øks og er på vei til å fly på kjæresten min ... Det var nesten litt uvirkelig, og utrolig ubehagelig, men ting ordnet seg heldigvis på en pen og rolig måte».

Uenige om øksebruken

Foranledningen til «økseepisoden» var at blogger Ullebø spilte høylytt på et el-piano, i tillegg til høy stemmebruk (en kvinne som bor to etasjer over bekreftet at det var snakk om svært høy lyd). Naboen banket i veggen med en turøks for å si fra om støyen

Kristine Ullebø

PROFILERT: Kristine Ullebø har nesten 600.000 følgere på det sosiale mediet Instagram, og skriver i bloggen sin om både mote, kosthold og generelle livsbetraktninger.

Foto: Skjermdump / NRK

Etter at Ullebø banket hardt tilbake i veggen, ble mannen provosert og kom inn i leiligheten for å si fra, og be henne dempe musikken.

Den tiltalte mannen innrømmet i retten at han hadde med seg øksen han hadde banket i veggen med inn i leiligheten. Men han benektet å ha truet med den – han sa at han la den fra seg da han ble gjort oppmerksom på at han hadde den i hånden.

Ullebøs daværende kjæreste sa derimot i sin rettsforklaring at den tiltalte kom mot ham med øksa holdt i begge hender i brysthøyde, og i truende positur, klar til bruk.

Retten frikjenner: Truet ikke aktivt med øks

Oslo tingrett frikjenner mannen, og skriver i dommen:

«Retten har mest tiltro til forklaringen fra tiltalte, som virket troverdig og ærlig. Under enhver omstendighet, og iallfall etter vanlige bevisbyrdeprinsipper, kan det ikke legges til grunn at tiltalte truet aktivt med øksa.»

Retten mener også at det er helt unødvendig og klart urimelig å inndra øksen fra mannen, som aktor la ned påstand om, og påpeker at øksas eggbeskyttelse var på under hele opptrinnet.

Det var totalt fire vitner i rettssaken.

NRK har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Kristine Ullebø om saken, uten å lykkes.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.