Mange påstår de er «friluftsinteressert» for å skaffe seg partner

Tre av fem fremmer seg selv som friluftsinteressert i datingtjenester, sier organisasjonen Norsk Friluftsliv. – En dårlig idé, sier hun som jobber med å skaffe folk kjæreste.

Tinder

Anders Opdal Zachrisen sitt første bilde på Tinder-profilen, der han står i raske briller på fjelltur.

Foto: Eskil Wie Furunes

– Det er helt tydelig at dette er en trend og at den vil fortsette, fordi vi er stadig mer opptatt av helse og å fremstå som sunne. Spesielt nå under pandemien, sier datingrådgiver Ane Hagen.

Jobben hennes er å hjelpe folk med å bli gode «datere». Hagen har blant annet skrevet boka «Derfor lykkes du ikke med nettdating».

Tre av fem friluftsinteressert?

Organisasjonen Norsk Friluftsliv påstår de har kartlagt over 500 datingprofiler på Tinder og Match.com. Funnene viser at tre av fem nordmenn, uavhengig av kjønn, fremstiller seg selv som friluftsinteresserte. Oftest i bildene de velger, men også i beskrivelsen av seg selv.

Anders Opdal Zachrisen

Anders Opdal Zachrisen håper på å finne en kjæreste snart.

Foto: Eskil Wie Furunes

Anders Opdal Zachrisen er 26 år og singel. På det første bilde på Tinder-profilen hans står han i raske briller på fjelltur.

– Det er en interesse for meg, og jeg vil gjerne ha en sporty jente som kjæreste.

Han tror det er mange som bare påstår at de driver med friluftsliv for å bli mer attraktive.

– Det er ofte lett å skille mellom dem som faktisk er friluftsinteressert og dem som bare har kjøpt dyrt utstyr.

En dårlig idé

Hagen er overbevist om at mange «faker» en friluftsinteresse.

Ane Hagen

Ane Hagen er profesjonell «Kirsten Giftekniv».

Foto: Privat

– Vi ønsker å fremme at vi tar vare på oss selv og de indre verdiene, og den sunnheten og friskheten et slikt bilde viser.

– Så det å fremme seg selv som friluftsinteressert er en god idé?

– Nei, det er en dårlig idé. Ikke gjør det! Det er veldig viktig å skille seg ut på datingtjenestene. Ikke ha de samme bildene som alle andre, sier den erfarne «matchmakeren».

– De fleste i Norge skal liksom være friluftsmennesker uansett, så velg noen andre sider ved deg selv som gjør at du skiller deg ut. Det kan være krevende å få «match» på datingtjenestene, spesielt for menn, sier hun.

Anders Opdal Zachrisen har likevel troa på at friluftsbilde hans funker.

– Så får vi se om noen biter på, smiler han.

Kulturstrøm

 • Fant svært langhus ved Halden

  Ved Gjellestad i Halden har man funnet et langhus på nær 60 meter med georadar. Langhuset er blant de største i Norden.

  I tillegg har forskerne fra Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) funnet en rekke andre bygninger og graver. De mener funnene tyder på at stedet har vært et maktsentrum i jernalder og vikingtid, skriver de i en pressemelding.

  Funnene er gjort i nærheten av der man fant Gjellestadskipet i 2018 (NTB).

 • Rockefeller-eier tapte millioner

  Konsertarrangører og utesteder er blant dem som merker at pandemien langt fra er over. Statlig støtte må på bordet, krever en av de store aktørene.

  Hans A. Lier er styreleder i Auditorium AS, som driver Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene i Oslo. Han forteller NTB om et omsetningstap på 4,5 millioner kroner i løpet av helga, til tross for at arrangøren fikk gjennomført et par nedskalerte show.

  – Kulturbransjen har vært nede for telling mer enn noen annen bransje. Vi har vært stengt i rundt ti måneder siden pandemien startet. Og vi har fått lov innimellom til å ha arrangementer med 20, 50, 100 og 200 tilskuere, med støttemidler i bunnen. Det har vi ingenting av nå, absolutt ingenting. Og det gjør krisen mye verre, sier han.

  (NTB)