Salat er godt og sundt, men dressingen er ikke alltid like sunn. Her får du tre dressingtips:
Tomat (Foto: Bama)
Persille og sitrondressing:
Grovhakk persille, klem ut saften av en sitron raust over salaten og tilsett salt , pepper og olivenolje. Vanskeligere er det ikke å lage en frisk og sunn dressing.
Denne dressingen passer godt til skalldyr, avokado og vanlige grønnsaker.
Ruccola (Foto: Bama)
Jogurtdressing:
Hakk mynte, persille og gressløk og bland dem med jogurt naturelle. Smak til med salt og pepper, samt litt eddik. Spe på med olivenolje til du oppnår en fin konsistens.
Denne dressingen passer godt til agurkbaserte salater, men kan godt brukes i de fleste salater.
Lollo (Foto: Bama)
Grønnsaksdressing:
I denne dressingen kan du bruke de grønnsakene du liker best. Bruker du rotgrønnsaker må de kokes i saltvann først. Bland så grønnsakene i en blender eller stavmikser til det blir en puré. Tilsett litt eddik, salt, pepper og olivenolje.
Denne dressingen kan brukes i alle salater og kan også brukes som dipp til rå grønnsaker.