Italiensk Parmaskinke og noen biter saftig melon blir en forfriskende sommersalat til fire personer.
Parma og melonsalat
600 g blandet salat (frise, rukkola, eikeblad)
200 g Parmaskinke i tynne skiver
1 Cavallon melon
1 ss sennep
2 ss Balsamico
Salt og pepper
0,5 dl olivenolje
20 g Bladpersille
Fremgangsmåte:
Vask salaten godt og tørk den.
Skrell melonen og kutt den i to.
Ta ut steinene med en skje og kutt hver halvdel i seks båter.
Bland sennepen, eddiken, salt og pepper. Rør rundt og spe på med olivenolje.
Plukk av bladene på persillen.
Legg så melonbåtene på hver tallerken, spre salaten og parmaskinken ujevnt over melonen. Med en skje helles litt vinnegrette over hver salat.
Avslutt hver tallerken med noen persilleblader.
Håper det smaker!
Tips:
Denne salaten kan godt serveres i fine selskaper. Den kan danderes veldig flott. Det er bare å la fantasien løpe løpsk.