Vær kreativ, bruk det du har av råvarer eller har lyst til å ha i salaten. Her er Sonja Lees Reiseradiosalat med tunfisk, men du kan godt bytte ut tunfisken med kreps eller annen sjømat.
Reiseradiosalaten!
Oppskrift til 4 personer
600 gram blandet salat
500 gram tunfisk i olivenolje
1/2 rødløk
100 gram sorte oliven
16 tomat confitte
100 gram grønne bønner
4 egg
20 gram bladpersille
0,5 dl oliven olje
4ss balsamico eddik
1 ss sennep
Salt/Pepper
Reiseradioens salatkokk, Sonja Lee. (Foto: Marius Saasen Strand)
Slik gjør du:
Kok eggene i 5 minutter i kokende vann. Legg dem i isvann for å avkjøle dem raskt, vær forsiktig når du skreller eggene, da de kun er bløtkokte.
Kok bønnene i kokende salt vann i omlag tre minutter, legg dem over i isvann for å avkjøle dem raskt. Vask salaten godt og kutt løken i tynne skiver.
Bland sennepen, eddiken, salt og pepper. Rør rundt og spe på med olivenolje.
Bland bønnene, olivenen, løken og salaten med vinnegretten og fordel salaten utover fire tallerkener. Eggene deles i to å legges over.
Tomatene fordeles likt. Deretter plukkes persillebladene av stilkene og drysses over salaten.
Håper det smaker!
Tips:
Får du ikke tak i tunfisk i olje kan du også bruke tunfisk i lake. Bruker du tunfisk i lake må du huske å sile av laken godt.