Hopp til innhold

Madonna adopterer igjen

Nok en gang er det det afrikanske landet Malawi popstjernen vil hente sitt kommende barn fra.

Madonna

Madonna med adoptivsønnen David Banda på armen.

Foto: KAREL PRINSLOO / AP

En talsperson for Malawis sosialdepartement opplyser at Madonna allerede har levert adopsjonspapirene, og ifølge kilder skal hun være på plass i Malawi til helgen.

En domstol skal ifølge opplysningene behandle søknaden på mandag.

Ny diskusjon om regelbrudd

Dette blir andre gang artisten adopterer fra Malawi. I fjor ble den lille gutten David Banda bror til Madonnas to biologiske barn, til tross for anklager om å ha overtrådt adopsjonslovene.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_3_26_21_11_57_1792.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Madonna vil adoptere igjen.

Det har lenge versert rykter om at popstjernen ville adoptere nok et barn, denne gangen en datter, fra Malawi, et land der hun også støtter den veldedige organisasjonen Raising Malawi , som skal hjelpe barn i det fattige landet.

Madonna

Madonna med eks-mannen Guy Ritchie og barna Lourdes og Rocco.

Foto: MATT DUNHAM / AP

Og nok en gang blir det stilt spørsmål ved om reglene er like for alle, også for internasjonale stjerner. For Madonna er nylig skilt fra sin britiske ektemann Guy Ritchie, og Malawi tillater ikke at single eller skilte får adoptere.

«Vil adoptere med folkets støtte»

I et intervju med en malawisk avis forrige uke, sa Madonna at hun vurderte en ny adopsjon, men at hun kunne ville adoptere dersom hun hadde myndighetenes og det malawiske folkets støtte.

Får Madonna adoptere på nytt fra Malawi, blir 50-åringen firebarnsmor. Fra før har hun datteren Lourdes (12) og sønnene Rocco (8) og David Banda (3).

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.