NRK Meny
Normal

Lytt til Knut Gribb: «Dragens hale»

En historisk sending i P1-krimmen denne lørdagen: Knut Gribb skal oppklare sin aller siste sak. Og instruktør Nils Nordberg har løst sin aller siste oppgave i Radioteatrets studioer.

Dragens hale

Til tross for at både Knut Gribb og Nils Nordberg er høyst oppegående, går begge altså med dette av med pensjon. Nordberg ble takket av som produsent og instruktør i Radioteatret i fjor sommer.

Men først nå får du høre det som blir hans siste premiere i Radioteatret. Og denne siste Gribb-saken fullfører en lang rekke med mysterier og gåter som Oslodetektiven har løst.

Graver i fortiden

Knut Gribb

Knut Gribb jakter på en meteoritt på avveie i denne siste Gribb-episoden.

Foto: Fredrik Arf / NRK

En voldsom eksplosjon i Sibir i 1908 er starten på en rekke hendelser i Norge et par tiår senere.

Dr Marlene Dybwad, en internasjonalt anerkjent geolog holder foredrag om funnene i Tunguska for en forsamling av leg og lærd i Calmeyergatens forsamlingshus.

Dit kommer også den finske professor Nurminen og Knut Gribb. Førstnevnte blir kort tid senere funnet død på et heller tvilsomt serveringssted på Vaterland. Myrdet med en silkesnor.

Dette er starten på en intens jakt for å finne gjerningsmannen eller gjerningsmennene.

«Dragens hale» er ført i pennen av forfatterparet Bing & Bringsværd.
Bearbeidelse og regi: Nils Nordberg.
Produsent: Mette Sapiraa.
Musikk: Sigurd Jansen.
Produksjonsleder: Gjertrud Helland.
Lyddesign: Hilde Rolfsnes.

PS. For de som elsker Knut Gribb kan vi trøste med at arkivene er fulle med Gribb-saker, og at de kommer til å bli hentet fram igjen med jevne mellomrom.

Sendetid er lørdag i P1 kl. 14.03. Blir også sendt i samme kanal søndag kl. 23.03

Kulturstrøm

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.

 • Kjemper om finaleplass

  Cellist Birgitta Elisa Oftestad (16) representerer Norge i solistkonkurransen Eurovision Young Musicians, som i år finner sted i Edinburgh. I kveld kjemper hun om en av seks finaleplasser i den prestisjefylte konkurransen. Se semifinalen her, på NRK2 torsdag 23.08. kl. 20.00, eller hør den på NRK Klassisk.

  Birgitta Elise Oftestad i Eurovision Young Musician 2018
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK