Lyd

Hva er "bra" radiolyd? Finnes det? Går det an å måle god lyd? Hvordan oppfatter vi lyd? DAB har dårlig lyd, men bryr vi oss?

Ører med ørepropper
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Digitalteknologien gir oss mange muligheter og mange valg. Vi kan blant annet velge mellom kvantitet og kvalitet. Det gjelder også radio. Med DAB-digitalradio er mangfoldet blitt større, vi har vi fått flere kanaler og velge mellom. Men kvaliteten på lyden varierer.

Medvirkende i Kurer 62 er Eirik "Pytten" Hundvin, Sverre Holm, Bjørn Aarseth.

Andre del av programmet, handler om hvordan vi oppfatter lyd.

Kurer NRK P2 lørdag kl. 12.03 og reprise mandag kl. 13.03.

 

Kulturstrøm

 • Litteraturfestival rett hjem

  Norsk Litteraturfestival på Lillehammer har i år flyttet til NRKs lokaler på Marienlyst på grunn av Koronaviruset. Blant annet så inviterer Siss Vik og Hans Olav Brenner til litteraturfestival på TV.

  Siss Vik og Hans Olav Brenner inviterer til litteraturfestival på TV. Forfattere kommer på rekke og rad, alene eller sammen, med ny bok under armen eller med temaer det bør snakks om i disse dager.
 • Nordmenns digitalbruk har gått opp

  Flere nordmenn sier at de bruker digitale tjenester i dag enn før koronapandemien startet. 92 prosent av de 1.200 spurte i McKinseys undersøkelse sier at de bruker digitale tjenester i dag, mot 78 prosent før koronautbruddet, skriver NTB.

  Virus Outbreak Bracelet Photo Gallery
  Foto: Vincent Yu / AP
 • Bob Kulick (70) er død

  Produsent og tidvis studiogitarist i rockebandet Kiss, Bob Kulick, er død. Broren hans, også tidligere Kiss-gitarist, Bruce Kulick, bekrefter det på Twitter. – Hjertet mitt er knust over å dele nyheten om at min bror er gått bort, skriver han.