Lur i sminken

Lur før opptak

Det er i sminken det skjer for Fredrik Skavlan, programleder i Først & sist. Fredrik tar femten minutter på øyet før han trekker inn i rollen som "skjerm-typen".

Av:
Synne Hedlo

Fredagen skal alt skje. Fredrik Skavlan skriver manus, får inn de siste gjestene i programmet og limer stikkordene i blokken, før han går ned og gjør en prøve. Så går han i garderoben og skifter.

- Da er jeg stressa, understreker Fredrik.

Ut på lur, aldri sur

Men det skjer noe i det Fredrik setter seg i sminkestolen.

- Da tar jeg en liten lur. Jeg ligger og dupper i et kvarter. Da er jeg trett, fordi jeg har jobbet mye. Jeg gjør det for å komme i balanse og ikke være oppkavet under opptak, forteller programlederen i Først & sist.

Skjerm-sjarmøren trer frem

"Skjerm-typen"

"Nå er du på jobb" sier Fredrik til seg selv i det han går inn studio-døren. Han mener han må være litt sjef over programmet akkurat da, en rolle han ikke har i redaksjonen ellers i uken.

- Jeg går inn i en annen rolle den siste halvtimen. Blir litt mer "skjerm-typen", proff og glatt, flirer Fredrik.

- Nå skjer det automatisk. Men jeg måtte bestemme meg for å komme dit. Noen ganger er jeg sliten og sur. Jeg trekker pusten dypt og blir full av energi. Og det blir uansett gøy i studio. Man blir blid av jobben, mener Fredrik.

Rødvin i underbuksa

Etter sending tar Fredrik seg et glass rødvin og går i garderoben. Da er han pratesalig og tar med seg kolleger fra Først & sist-redaksjonen.

- Det kan være et sjokk for unge kvinnelige researchere å se meg i underbuksa, men de vender seg til det etter hvert, ler programlederen.

Lyd og video

Kulturstrøm

  • Etterforsker forsvunnet kjempepenis

    Politiet i Sør-Tyskland har åpnet etterforskning etter et en gigantisk treskulptur av en penis har forsvunnet fra Grünten-fjellet i Bayern. Den to meter høye treskulpturen sto oppreist på toppen av det 1.738 meter høye fjellet og forestilte en erigert penis. Mandag melder lokalavisa Allgaüer Zeitung at penisen er blitt kuttet ned i løpet av helgen (NTB).

  • Fransk prestisjepris til norsk kor

    Det Norske Solistkor fekk i dag den prestisjetunge prisen Diapason d’Or de l’Année i korklassen, for albumet «Luciano Berio: Coro; Cries of London». Det vart annonsert på en prisseremoni i Paris. Kringkastingsorkesteret medverkar på innspelinga. Albumet vart gitt ut på plateselskapet BIS Records i mars og har hausta gode meldingar i inn- og utland.