NRK Meny
Normal

Livet som senternisse

Hvert år kommer de fram fra kriker og kroker, enten fra Nordpolen eller fra ferie på sydpolen. Senternissen som jobber på et hvert kjøpesenter er ingen spøk, og han er kommet for å bli!

Senternissen
Foto: NRK

På Metro kjøpesenter i Lørenskog utenfor Oslo tusler det en nisse inn døren. Med langt lyst skjegg og høye strømper kler Jan Erik Knutsen seg om til å bli en ekte fjøsnisse.

- Jeg kler meg ikke om, jeg bare tar på meg nissekostyme, for jeg er jo nisse hele året, smiler Knutsen i det store hvite skjegget som dekker et snilt, men alvorlig ansikt.

- Jeg fant ut at at jeg var nisse etter å ha jobbet her noen år. Man blir ikke en god nisse før man har hatt en personlig knekk, sier Knutsen mens han trekker på seg lua og slenger posen full av godterier på ryggen. Julen er høytid for Knutsen, og på Metrosenteret har han fått en stor plakat av seg selv utenfor.

- Litt morsomt er det, men det viktigste er at det kommer snillebarn til meg, ler han og går i møte en liten gjeng med luciabarn ifra en barnehage i nærområdet.

Knutsen har vært nisse i over 20 år, og forhåpentligvis blir det 20 til.

Se innslaget Her .

Flere kulturnyheter