Hopp til innhold

Liten sjarmør fyller 60 år!

Han er bare 1.60 på strømplesten, men flink til å slå fra seg. Han er smektende romantisk, og presteskapet i Iran trykker han til sitt bryst. Chris de Burgh fyller 60 år!

Chris de Burgh
Foto: SEBASTIAN WILLNOW / AFP

Musikken dundrer og røyken henger tjukk. Chris de Burgh og kona Diane er på nattklubb. I et glimt ser Chris en vidunderlig vakker kvinne som smiler til han og Chris innser at det er hans egen kone. Han inspireres til å skrive "The Lady in red". Sangen som virkelig skulle markere Chris de Burghs gjennombrudd i Usa og England.

Hør hele innslaget her!

Venn av prinsesse Diana

Diana mottar pris for sitt arbeid for barn med kreft og HIV (1996)

Prinsesse Diana

Foto: VINCENZO RAGGI / AP

Året er 1986 og Chris har virkelig slått gjennom med ”The Lady in red” fra albumet "Into the light".

Chris de Burgh har selv fortalt om hvordan prinsesse Diana kom bak scenen etter en konsert for å takke han for denne fantastiske sangen. Hun trodde at han hadde skrevet den spesielt til henne fordi hun på den tiden var kjent for å gå mye i rødt.

De ble gode venner og Chris de Burgh skrev en sang om henne etter at hun så tragisk ble drept i en bilulykke. Den ble riktignok aldri utgitt. Elton John kom Chris de Burgh i forkjøpet med "Englands rose".

Populær i Iran

Chris de Burgh har ikke hatt like stor suksess med alle sangene han har laget. Men ”Lady in red” er fortsatt en av de mest spilte sangene på amerikansk radio. Litt kuriøst er det jo også at presteskapet i Iran ser ut til å trykke Chris de Burgh til sitt bryst. Etter sigende er han ønsket velkommen til å holde konsert i Iran som den eneste vestlige artisten siden revolusjonen i 1979.

Den irske sangeren Chris de Burgh

En nybakt 60 åring

Foto: JAN BAUER / AP

Miss World

Fra suksess plata ”Into the light” fra 1986 kan man også høre Chris de Burghs sang til datteren ”For Roseanna”

Hun skulle senere gjøre foreldrene veldig stolte da hun gikk hen og ble Miss World i 2003.

Chris de Burgh og kona Diane har også to sønner Hubie og Michael.

De bor i Irland,- og i følge internett legger Chris de Burgh siste hånd på den neste plata: ”Footsteps” som skal lanseres denne måneden. Men først skal 60 års dagen feires. Vi gratulerer!!!!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.