Leo spiller mot «Hitler» i ny storfilm

Hans Petter Moland er i full gang med innspilling av «Kraftidioten» på Beitostølen. Med seg har han der Untergang-skuespiller Bruno Ganz, internasjonale stornavn og en av Norges mest populære programledere.

Bruno Ganz og Leo Ajkic.

Leo Ajkic skal spille mot Bruno Ganz og Stellan Skarsgård i Hans Petter Molands nye film, «Kraftidioten».

Foto: SAndrew Metronome/NRK

Stellan Skarsgård, Bruno Ganz (kjent fra Hitler-filmen der Untergang) og Leo Ajkic er alle klare for Hans Petter Molands nye film, som spilles inn på Beitostølen i disse dager.

Ajkic, mest kjent som programleder i NRK, skal spille en av de store rollene i filmen, som «balkangangster med stil». Han sier til NRK.no at han fikk en rolle skrevet spesielt for seg.

– Jeg gleder meg til å prøve meg som skuespiller. Jeg har jo ikke peiling på de greiene der, men rollen er tilpasset meg. Jeg skal ikke være en schizofren jøde med alzheimer, det er lettere enn det, sier Ajkic.

LES OGSÅ: Danset i gang NRK-høsten
LES OGSÅ: Er nordmenn for godtroende?

Neste uke begynner innspillingen for Ajkic, når han drar opp til Beitostølen for å møte regissør Hans Petter Moland, og de store internasjonale navnene.

– Jeg har ikke lyst til å ødelegge scenen verken for Skarsgård eller Bruno Ganz. Jeg frykter litt at de må ta ti opptak fordi jeg ødelegger. Men sånn er det med meg, jeg er bedre under press, sier han.

Skarsgård som brøytebilsjåfør

Stellan Skarsgård spiller hovedrollen i filmen, som en ulykkelig brøytebilsjåfør som får livet snudd opp ned når sønnen dør.

«Nils bor på Beitostølen, brøytebilsjåfør med ansvar for å holde fylkesveien over Valdresflya fri for snø om vinteren. Han har nylig blitt valgt til «årets borger» på Beito, ser frem til pensjonsalder og barnebarn og lever et bekymringsløst liv, helt til den dagen han mottar telefon om at hans sønn er død av en overdose. Sorgen over tapet av sønnen forvandles til mørke hevntanker, og plutselig befinner Nils seg midt i en narkokrig der Greven og hans menn kjemper mot serbisk mafia. Det vakre og fredelige vinterparadiset Beitostølen forvandles til en heftig krigssone», skriver produksjonsselskapet Paradox i en pressemelding.

LES OGSÅ: 480 000 så Hitler-film
LES OGSÅ: Tyskere aksepterer menneskelig Hitler

Stjernespekket

Filmen er et samarbeid mellom regissør Moland og den danske manusforfatteren Kim Fupz Aakeson, som også tidligere har samarbeidet med Moland, i «En ganske snill mann».

Stellan Skarsgård er bllant Sveriges største skuespillereksporter noensinne, og han har spilt mot mange av Hollywoods heteste navn i filmer som Good Will Hunting, Mamma Mia og Pirates of the Caribbean-serien.

Øvrige sentrale roller spilles av Pål Sverre Hagen (Kon-Tiki, Max Manus, De Usynlige, Jernanger), og Peter Andersson (Hamilton, Millenium-filmene, Kautokeino-opprøret)

I filmen medvirker også Hildegunn Riise, Jakob Oftebro, Anders Baasmo Christiansen, Gard Eidsvold, Jon Øigarden, Sergej Trifunovic, Goran Navojec, Miodrag Krstovic, Stig Henrik Hoff, Arthur Berning, Atle Antonsen, Tobias Santelmann, Jan Gunnar Røise, Kåre Conradi og Kristoffer Hivju.

LES OGSÅ: Stor støtte til ny Moland-film
LES OGSÅ: Skarsgård dropper «True Blood» for von Triers nymfo-film

Bruno Ganz er på sin side mest kjent for å ha portrettert Adolf Hitler i der Untergang - det tredje rikets siste dager.

Produsent Stein Kvae i Paradox har ikke vært tilgjengelig for en kommentar, utover at han bekrefter at de tre har roller i filmen.

«Kraftidioten» er ventet å ha premiere i februar 2014. Leo Ajkic dukker opp i serien «Typen til...» på NRK3 26. februar.

Kulturstrøm

 • Medrivende islandsk drama

  Noomi Rapace spiller hovedrollen i den islandske filmen «Lamb», som har kinopremiere fredag. Birger Vestmo i Filmpolitiet har sett filmen og mener den har blitt et «mørkt, mystisk og medrivende drama som pirrer nysgjerrigheten». Terningkast 5.

  Spillefilmen Lamb, med Noomi Rapace i hovedrollen.
  Foto: Another World Entertainment
 • 65 millioner kroner til stimulering av filmproduksjon

  – Filmbransjen er hardt rammet av pandemien, og disse stimuleringsmidlene er derfor sårt tiltrengt. Vi ønsker en filmbransje som har kapasitet til å produsere norske kvalitetsfilmer og det bidrar vi nå til, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

  Det er Norsk filminstitutt skal forvalte stimuleringsmidlene til filmproduksjon, melder Regjeringen.