NRK Meny
Normal

Lemmy feires med dokumentar

Den levende Motörhead-legenden blir hyllet i ny dokumentarfilm.

Lemmy Kilmister, Motörhead - Motorhead

Livet og karrieren til den engelske musikeren, bassisten og sangeren Lemmy Kilmister, frontmann i tungrocktrioen Motörhead, skal feires i en ny dokumentarfilm.

Foto: RICK NEDERSTIGT / AFP

Lemmy Kilmister frontmann i tungrocktrioen Motorhead / Motörhead

– Du tror du vet hvem Lemmy (bildet) er, men du har ingen aning, sier filmens produsent.

Foto: Riesto, Matti / SCANPIX
Lemmy, Motorhead, Motörhead

Lemmy og Motörhead gjester Norge og Kvinesdal i juli.

Foto: JOHN D MCHUGH / AP

Livet og karrieren til den engelske bassisten og sangeren Lemmy Kilmister, frontmann i tungrocktrioen Motorhead, skal feires i en ny dokumentarfilm.

«Lemmy»

Produksjonen, som foreløpig bare har fått tittelen «Lemmy» og som etter planen får premiere i 2009, inneholder intervjuer med musikere som Slash, Dave Grohl, Mick Jones fra The Clash, Alice Cooper og Steve Vai, skriver bransjebladet Billboard.

– Lemmy slutter aldri å overraske meg, sier Wes Orshoski som står for regien og produksjonen sammen med Greg Olliver.

– Du tror du vet hvem Lemmy er, men du har ingen aning. Om du mener at du vet alt det er å vite om ham, tro du meg. Det gjør du ikke!, sier han.

- Farefulle opptak

Han sammenligner det å filme Lemmy med å gjøre farefulle opptak av ville dyr.

– Han gjør aldri det du forventer at han skal gjøre, og han gjør aldri noe av det du vil at han skal gjøre, legger Olliver til.

– Mange av de feteste opptakene måtte vi vente fire eller fem konserter med å få, sier han.

Turnérer Europa i sommer

Et klipp fra filmen er lagt ut på Lemmymovie.com .

Motorhead, som er kjent for låter som «Ace of Spades» og «Killed by Death», skal turnere i Europa i sommer, og kommer blant annet innom Kvinesdal i juli , før de legger kursen mot USA sammen med Heaven & Hell og Judas Priest i august.

Detter følger en tre ukers britisk turne i oktober.

Skal du se Motörhead i sommer? Skriv din kommentar her:

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: