Lemmy feires med dokumentar

Den levende Motörhead-legenden blir hyllet i ny dokumentarfilm.

Lemmy Kilmister, Motörhead - Motorhead

Livet og karrieren til den engelske musikeren, bassisten og sangeren Lemmy Kilmister, frontmann i tungrocktrioen Motörhead, skal feires i en ny dokumentarfilm.

Foto: RICK NEDERSTIGT / AFP

Lemmy Kilmister frontmann i tungrocktrioen Motorhead / Motörhead

– Du tror du vet hvem Lemmy (bildet) er, men du har ingen aning, sier filmens produsent.

Foto: Riesto, Matti / SCANPIX
Lemmy, Motorhead, Motörhead

Lemmy og Motörhead gjester Norge og Kvinesdal i juli.

Foto: JOHN D MCHUGH / AP

Livet og karrieren til den engelske bassisten og sangeren Lemmy Kilmister, frontmann i tungrocktrioen Motorhead, skal feires i en ny dokumentarfilm.

«Lemmy»

Produksjonen, som foreløpig bare har fått tittelen «Lemmy» og som etter planen får premiere i 2009, inneholder intervjuer med musikere som Slash, Dave Grohl, Mick Jones fra The Clash, Alice Cooper og Steve Vai, skriver bransjebladet Billboard.

– Lemmy slutter aldri å overraske meg, sier Wes Orshoski som står for regien og produksjonen sammen med Greg Olliver.

– Du tror du vet hvem Lemmy er, men du har ingen aning. Om du mener at du vet alt det er å vite om ham, tro du meg. Det gjør du ikke!, sier han.

- Farefulle opptak

Han sammenligner det å filme Lemmy med å gjøre farefulle opptak av ville dyr.

– Han gjør aldri det du forventer at han skal gjøre, og han gjør aldri noe av det du vil at han skal gjøre, legger Olliver til.

– Mange av de feteste opptakene måtte vi vente fire eller fem konserter med å få, sier han.

Turnérer Europa i sommer

Et klipp fra filmen er lagt ut på Lemmymovie.com .

Motorhead, som er kjent for låter som «Ace of Spades» og «Killed by Death», skal turnere i Europa i sommer, og kommer blant annet innom Kvinesdal i juli , før de legger kursen mot USA sammen med Heaven & Hell og Judas Priest i august.

Detter følger en tre ukers britisk turne i oktober.

Skal du se Motörhead i sommer? Skriv din kommentar her:

Kulturstrøm

  • Får Dobloug-prisen

    Forfatterne Carl Frode Tiller og Nils Christian Moe-Repstad får litteraturprisen, som består av et diplom og 200.000 svenske kroner. Prisen ble delt ut av den norske Dobloug-komiteen, på vegne av Svenska Akademien.

  • Get-kunder mister TV 2-kanalene

    480.000 Get-kunder mister TV2s kanaler etter at det ikke ble enighet mellom partene om en ny distribusjonsavtale innen midnatt, opplyser Telia Norge. Dermed blir det svarte TV-skjermer. Avtalen regulerer hvor mye Get skal betale for TV 2s kanaler.

  • Kunstneren Christo er død

    Kunstneren Christo, som var mest kjent for å pakke inn store byggverk og landskaper, er død, 84 år gammel. Bulgarskfødte Christo Vladimirov Javacheff, som han egentlig het, døde av naturlige årsaker i hjemmet sitt i New York søndag.