Legender til Notodden

Tre legendenavn klare for 20 års-jubileet på Notodden.

Jeremy Spencer
Foto: gitte johannessen/NTB / SCANPIX

David «Honeyboy» Edwards
Foto: JEFF CHRISTENSEN / AP

Les også: Rekord-resultat

Jeremy Spencer, britiske The Blues Band og snart 92 år gamle David «Honeyboy» Edwards er de første navnene som slippes til Notodden Blues Festivals 20-årsjubileum i august.

Watermelon Slim

I tillegg kommer amerikanernes nye favoritt Watermelon Slim, som er nominert til seks priser under årets Blues Music Awards i Memphis mai, og som gjør sitt første norgesbesøk.

Den gamle Fleetwood Mac-stjernen Jeremy Spencer er også nominert til comebackprisen under Blues Music Awards for platen «Precious Little», som ble innspilt på Notodden sammen med hans norske band, Trond Ytterbø Band.

Også «Honeyboy» Edwards henger med, sin anselige alder til tross: I 2005 vant han like så godt en W.C. Handy-pris, som det het da, som beste akustiske bluesartist.

Førstegenerasjons bluesmenn

På Notodden skal han opptre på akustisk scene, og dessuten snakke om sitt mangfoldige liv: Han reiste rundt med Robert Johnson, Charlie Patton, Son House, Johnny Shines og alle de andre førstegenerasjons bluesmenn.

Billettsalget til årets festival, som i 2007 feirer 20 år, starter første uke i mai.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Emmy til The Queen's Gambit

  Netflix-serien «The Queen's Gambit» vant Emmy for beste miniserie. Serien handler om Beth Harmon som reiser rundt i verden og spiller sjakk i et mannsdominert miljø.

 • The Crown beste dramaserie

  Den populære TV-serien «The Crown» gjorde leie av bord og tok med seg alle priser i dramakategorier i nattens Emmy-utdeling i Los Angeles.

  Serien ble kåret til vinner av den prestisjefylte kategorien beste dramaserie da film- og TV-stjerner inntok den røde løperen i Los Angeles natt til søndag.

 • Emmy-pris til Johs O'Connor

  Skuespiller Johs O'Connor fikk prisen for beste mannlige skuespiller for sin rolle som prins Charles i Neflix-serien «The Crown». – Å få være med på å lage «The Crown »har vært de to mest givende årene i livet mitt, sa O'Connor da han mottok prisen.

  Josh O'Connor
  Foto: Des Willie / AP