En smak av Notodden

Gikk du glipp av eksklusive konsertopptak med Neville Brothers og Knut Reiersrud fra Notodden Bluefestival i P1-scenen fredag? Ikke fortvil - du hører låtene her!

Neville Brothers på Notodden Bluesfestival, 2007

Neville Brothers spilte på på Notodden Bluesfestival i sommer. Nå kan du høre dem her og i P1.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Knut Reiersrud, Notodden, 2005

Knut Reiersrud har spilt på Notodden Bluesfestival mange ganger, så også i år. Her fra 2005.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Hør P1-scenen: Hør hele programmet fra starten her!  

Mer om Notodden Bluesfestival 2007!

Neville Brothers, et band som gjennon mange år har definert smeltedigelen New Orleans både som musikalske stilskapere og den kulturelle og politiske tematikken i låtene sine.

Umiskjennelige Neville Brothers

I tillegg elsker brødrene Neville å gjøre coverlåter - og resultatet bli alltid et umiskjennelig Neville Brothers-preg.

Knut Reiersrud har vært med på mer enn 100 plateinnspillinger og utgangspunktet var bluesen med band som Four Roosters og Chicago Blues Meeting, hvor han virkleig fikk utfolde seg som liveartist.

Opp igjennom åra har han også spilt med mange av sine helter som Buddu Guy, Dr John og David Lindley. Men hans musikalske nysgjerrighet har også ført ham i mange andre retninger.

Musikalske ekspedisjoner

Han har tatt kirkemusikk ut til folket sammen med Iver kleive, dratt på musikalske ekspedisjoner verden rundt fra Norge og vår egen folkemusikk til Afrika og Himalaya.

Men i denne utgaven av P1-scenen er det bluesmannen Knut Reirsrud vi møter - live fra Notodden Bluesfestival med en deluxe utgave av bandet sitt. Noe som innebærer blåsereke og en utvidet rytmeseskjon. Det åpner for enda mer leikenhet og uforutsigbarhet i konserten.

Her er låtene du får høre i P1-scenen:


Neville Brothers:

Knut Reiersrud:

 

Kulturstrøm

 • Guldbagge til Ane Dahl Torp

  Skuespiller Ane Dahl Torp vant mandag den svenske filmprisen «Guldbaggen» for beste kvinnelige hovedrolle i den svenske filmen «Charter». Filmen er valgt som Sveriges kandidat til Oscar-utdelingen i kategorien Beste internasjonale spillefilm.

  Skjelvet.
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Guldbaggen-pris til Ola Kvernberg

  Den norske komponisten og multiinstrumentalisten Ola Kvernberg vant i kveld Sveriges største filmpris «Guldbaggen» for beste filmmusikk for den nordiskproduserte dokumentaren «Only The Devil Lives Without Hope», regissert av Magnus Gertten.

  Ola Kvernberg
  Foto: Moldejazz
 • Jorunn Kirkenær er død

  Danseren, koreografen og pedagogen Jorunn Kirkenær er død, 94 år gammel, skriver NTB. Hun var en av de fremste pionerene innen utvikling av dans og jazzballett i Norge. Kirkenær etablerte Ballettinstituttet, senere Den norske balletthøyskole i 1966.

  Jorunn Kirkenær
  Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB