Normal

En smak av Notodden

Gikk du glipp av eksklusive konsertopptak med Neville Brothers og Knut Reiersrud fra Notodden Bluefestival i P1-scenen fredag? Ikke fortvil - du hører låtene her!

Neville Brothers på Notodden Bluesfestival, 2007

Neville Brothers spilte på på Notodden Bluesfestival i sommer. Nå kan du høre dem her og i P1.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Knut Reiersrud, Notodden, 2005

Knut Reiersrud har spilt på Notodden Bluesfestival mange ganger, så også i år. Her fra 2005.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Hør P1-scenen: Hør hele programmet fra starten her!  

Mer om Notodden Bluesfestival 2007!

Neville Brothers, et band som gjennon mange år har definert smeltedigelen New Orleans både som musikalske stilskapere og den kulturelle og politiske tematikken i låtene sine.

Umiskjennelige Neville Brothers

I tillegg elsker brødrene Neville å gjøre coverlåter - og resultatet bli alltid et umiskjennelig Neville Brothers-preg.

Knut Reiersrud har vært med på mer enn 100 plateinnspillinger og utgangspunktet var bluesen med band som Four Roosters og Chicago Blues Meeting, hvor han virkleig fikk utfolde seg som liveartist.

Opp igjennom åra har han også spilt med mange av sine helter som Buddu Guy, Dr John og David Lindley. Men hans musikalske nysgjerrighet har også ført ham i mange andre retninger.

Musikalske ekspedisjoner

Han har tatt kirkemusikk ut til folket sammen med Iver kleive, dratt på musikalske ekspedisjoner verden rundt fra Norge og vår egen folkemusikk til Afrika og Himalaya.

Men i denne utgaven av P1-scenen er det bluesmannen Knut Reirsrud vi møter - live fra Notodden Bluesfestival med en deluxe utgave av bandet sitt. Noe som innebærer blåsereke og en utvidet rytmeseskjon. Det åpner for enda mer leikenhet og uforutsigbarhet i konserten.

Her er låtene du får høre i P1-scenen:


Neville Brothers:

Knut Reiersrud:

 

Kulturstrøm

  • – Han har formet musikksmaken

    Programleder for «Jungeltelegrafen», Sigbjørn Nedland, fikk hedersprisen på Prix Radio-utdelingen i Oslo fredag kveld.– Han har vært med på å åpne ørene og forme musikksmaken til en hel generasjon. Han var den første som spilte Sex Pistols på norsk radio. Han har sendt intervjuer med storheter som Bob Marley, George Harrison og Joni Mitchel, heter det i uttalelsen fra juryen. Kulturredaktør i NRK, Marius Hoel, er en av dem som gratulerer radiomannen med prisen:

  • Seks eiendommer fredet

    Riksantikvaren fredet fredag seks eiendommer. To av dem ligger i Trondheim, de andre i Tana, Arendal, Skien og Sørum på Romerike. Blant de seks eiendommene er det gamle sykehusområdet i Kongens gate i Trondheim.