Lavie vant kveldens «The Hit»

Vidar Busk går videre til «The Hit»-finalen med låta «Hold On» skrevet av bergenske Lavie Hassani.

Vidar Busk og Lavie Hassani i «The Hit»

VINNERDUO: Bergenske Lavie Hassanis «Hold On» fremført av Vidar Busk stakk av med seieren i kveldens «The Hit».

Foto: Julia Naglestad / NRK

Maria Arredondo og Vidar Busk

FIKK VELGE OG VRAKE: Maria Arredondo og Vidar Busk var artistene som skulle velge blant kveldens låtskrivere.

Foto: NRK

I kveld måtte seks nye låtskrivere i ilden i NRKs fredagssatsing «The Hit».

NRK TV: «The Hit»

Til slutt var det bergenske Lavie Hassani og bluesmusiker Vidar Busk som gikk videre til finalen.

– Jeg er så fornøyd, jeg tror ikke det har gått opp for meg ennå, sa Lavie til NRK rett etter at kameraene var slått av.

Les også: Hør låtskriverne fremføre låtene fra ukas program

Bergensk lokalderby

Denne uka var det Maria Arredondo og Vidar Busk som skulle velge og fremføre sin favoritt blant de seks innsendte bidragene.

Etter at de to artistene hadde hørt låtskriverne fremføre sine egne låter og, valgte de seg først to favoritter hver, før de igjen valgte én av de to som sitt bidrag.

Arredondo valgte i første omgang Susan Diana Andreassens «Is it OK?» og Daniel Birkeland og Kai Worleys «Antenna», men endte til slutt opp med å satse på bergensduoens låt.

– Dette var helt fantastisk, mente Birkeland og Worley selv, som var godt fornøyd med Arredondos mer elektropoppete fremføring av låten deres.

Etter grundig selvransakelse falt Vidar Busk ned på bergenske Lavie Hassanis sang «Hold On», som dermed vant duellen mot Øystein Thu og Thomas Dyrøs «When it's my time to go».

– Jeg tror nesten jeg elsker deg, kvitterte Lavanie etter å ha hørt bluesmusikeren fremføre låten hennes.

Se vinnerlåten fra kveldens «The Hit»

SE VINNERLÅTEN: Vidar Busk fremfører Lavie Hassanis låt «Hold On».

Var på jakt etter mollstemt låt

Etter den følelsesladde utvelgelsesprosessen var det seernes tur til å velge hvilken av de to bidragene som skal gå videre til den store finalen i oktober.

Resultatet ble at «Hold On» gikk seirende ut.

– Det tok litt tid før jeg skjønte det, fordi han hadde en så lang og fin intro. Det var en så fin versjon at jeg ikke tror det har gått opp for meg ennå. Jeg er så fornøyd, sa Lavie Hassani etter at seieren var et faktum.

Låtskriveren fra Bergen, som til daglig jobber i Mattilsynet, er imponert over at bluesmusikeren Busk valgte en så for ham utypisk låt.

– Jeg tenkte på forhånd at hvis han valgte låten min, ville det vært tøft av ham. Den er jo veldig utenfor hans sjanger og komfortsone, sier Lavie.

Busk gikk selv grundige runder i den første utvelgelsesprosessen før han falt ned på sine to førstevalg.

– Jeg var ute etter en moll-låt, siden det er lettere å angripe for en som til vanlig driver med blåtoner. Men det var ingen!

Han er enig med Lavie i at vinnerbidraget i utgangspunktet ikke var en typisk Vidar Busk-låt.

– Jeg synes det er gøy å komme videre med noe som er utenfor min komfortsone. I og med at dette er «The Hit», må jeg tenke litt på ting som har med hjerte og smerte å gjøre, og da synes jeg låta til Lavie var helt suveren, sier Busk.

Lavie Hassani og Marte Stokstad

KOZ OG KONFETTI: Vinner Lavie Hassani får gratulasjonsklem av programleder Marte Stokstad.

Foto: Julie Naglestad / NRK

Kulturstrøm

  • Lill Lindfors (79) ut på turné

    Den finsk-svenske jazz- og folkartisten fyller 80 år i 2020 og feirer med jubileumsturné oppkalt etter en av sine mest kjente sanger. «Musik ska byggas utav glädje»-turnéen starter allerede 1. desember i Stockholm. Lindfors har vært artist i 58 år.

  • Dette kostar dei nye ordførerkjeda

    Ved årsskiftet skal 109 kommunar bli til 43 og 13 fylke blir til seks. Det betyr eit gullår for alle gull- og sylvsmedane som får jobb med å laga dei nye ordførarkjeda. Investeringane varierer frå 60.000 til 300.000

  • Forsøkte å stjele Rembrandt-maleri

    En innbruddstyv forsøkte å stjele to Rembrandt-malerier på Dulwich Picture Gallery i London, ifølge Independent. Da politiet ankom, sprayet mannen en offiser med et ukjent stoff. Mannen slapp unna, men fikk ikke med seg maleriene.