- Yndlingsrett? Nei, vet du hva….mat, svarer jeg da.
Ærlig talt Lars, sier jeg. Kom igjen, kjøtt eller fisk? Biff eller Sushi?
Nei, det vil jeg ikke svare på, sier vår mann bestemt.
- All mat er god, bare råvarene er fine, og den er tilberedt på en skikkelig måte, sier nitimekokken diplomatisk.
Nå fikk Lars riktignok noen litt spesielle smaksopplevelser den gang han gjestekokket seg gjennom hele Østen, men utstyrt med en herlig humoristisk sans og et åpent sinn, så går det meste bra for Lars Barmen.
Jobbet på Bagatelle
Han regnes som en av norges fremste kokker, deltatt 12 år på det norske kokkelandslaget og vært soussjef på gourmet restauranten Bagatelle i fem år.
I tillegg har han utgitt en rekke kokebøker, og er kjent både fra tv og radio.
Ikke minst fra Nitimen der han har gitt mattips i en årrekke.
Han er fortsatt en mann sin beste alder, 43 år gammel, skilt, med en liten datter.
Barmen på Barmen
Yndlingsstedet ved siden av kjøkkenbenken er vel kanskje øya Barmen i Selje kommune i Sogn og Fjordane. Der tar Lars det med ro, nyter naturen, fisker ørret, og sist men ikke mint restaurerer det gamle huset han har kjøpt seg.
Akkurat nå når sommeren ubønnhørlig er på hell gleder Lars seg mest til krabbe sesongen starter. Nam, nam.
I det hele tatt,- Lars gleder seg over livet. Og ikke minst det faktum at han valgte å bli kokk.
- Det som er spennende med dette yrket er at man aldri blir utlært. Nysgjerrigheten er drivkraften til stadig å utvikle seg faglig.
Kjepphester
Radioen stiller jo spesielle krav til en kokk,- ikke ser man maten og ikke kan man spise den. Da ligger utfordringen i å beskrive smak, aroma, konsistens, sier Lars. I det hele tatt er nesen et viktig hjelpemiddel i god matlaging.
-Helt tilslutt, Lars,- noen kjepphester?
Vel,- drømmen er jo å få det norske folk til å bruke bare litt mer tid på matlaging. La oss si 20 minutter da,- jeg synes vi skal unne oss den smaks opplevelsen et ordentlig tilberedt måltid gir. For ikke snakke om gleden og kosen rundt bordet, smiler Lars.
Han lover nitimelytterne en variert meny i månedene som kommer. Først skal vi gyve løs på eksotisk asiatisk mat. Følg med i Nitimen kvart over ti på onsdager.