NRK Meny
Normal

Lager filmmusikk til Hakkebakkeskogen

Thorbjørn Egners «Dyrene i Hakkebakkeskogen» blir animasjonsfilm, og Katzenjammer lager musikken. Se de første klippene fra filmen her.

Katzenjammer lager filmmusikk fra Hakkebakkeskogen.

VIDEO: Katzenjammer har fått i oppgave å friske opp musikken fra «Dyrene i Hakkebakkeskogen».

Klatremus, Mikkel Rev og bamsefar kommer i ny musikalsk form med hjelp fra bandet Katzenjammer.

Kvartetten er alle selverklærte helfrelste Egner-fans, og de gjør nå siste finpuss på musikken til filmen «Dyrene i Hakkebakkeskogen», som etter planen har premiere i romjula.

Premiere i 1952

Filmen lages av Qvisten Animation, som også har filmer som «Knudsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin», «Kurt blir grusom» og «Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa» på samvittigheten.

Katzenjammer har tatt sjansen på å gjenoppfriske det gamle og velkjente lydsporet fra fortellingen, som Egner selv presenterte i «Barnetimen for de minste» på NRK fra 1952 av. Året etter ble den gitt ut som barnebok.

– Jeg tenker at vi skal beholde den gamle stilen, slik de også har gjort i animasjonene. Men at vi gir et friskt pust med tanke på tiden vi lever i nå, som har et litt høyere tempo, sier Solveig Heilo i Katzenjammer.

Dyrene i Hakkebakkeskogen går til filmen. Her er de første klippene.

Tre sekunder animasjon per dag

I desember lagde NRK.no en større sak om produksjonen av filmen, og Katzenjammers Marianne Sveen sa da dette:

– Det har vært kjempegøy, og Egner-familien har vært veldig positive til å tåle litt endring, uten at vi har endret for mye heller. Akkurat som at musikken er annerledes, så er jo også bildene annerledes. Det er en helt annen karakter over hele greia, så det ville ikke passet med den gamle musikken nå, slik som uttrykket blir.

Regissør Rasmus Sivertsen sier at det tar cirka ett år bare å filme alle scenene.

– Hver animatør produserer cirka tre sekunder animasjon om dagen, så det tar tid. Men det blir utrolig fint når vi blir ferdig, sier han til NRK.

Filmen er tildelt 15,3 millioner kroner i produksjonsstøtte fra Norsk filminstitutt. Animasjonsfilmen skal være inspirert av hånddukkene Thorbjørn Egner laget til en dukketeateroppsetning på Oslo Nye Teater i 1959.