Hopp til innhold

Lær å lage italiensk mat med regissøren av «Sommerlunsj i Roma»

Se hvordan regissøren av «Sommerlunsj i Roma», Gianni Di Gregorio, lager den klassiske italienske retten «Spaghetti all’Amatriciana» – og prøv det selv!

Video Gianni Di Gregorio lager «Spaghetti all’Amatriciana»

Det er viktig med tålmodighet, vin og småprat når man lager mat, sier den italienske regissøren Gianni Di Gregorio. Se videoen her!

Italienske Gianni Di Gregorio slo gjennom som regissør som 59-åring i 2008 med filmen «Sommerlunsj i Roma». I filmen imponerer hovedrolleinnehaver Gianni med sine matlagingskunster.

Nå er oppfølgeren klar, og i den forbindelse besøkte Filmbonanza regissøren i hans hjem i Trastevere i Roma. Der disket Di Gregorio opp med den italienske klassikeren «Spaghetti all’Amatriciana».

Disse ingrediensene trenger du for å lage retten. Instruksjonene får du fra regissøren i videoreportasjen øverst i saken:

 • Guanciale eller bacon, 200-300 gram
 • Tomater, 1 boks hermetiske (ferske hvis du har modne og gode tomater)
 • Olivenolje
 • Hvitvin
 • Chilipepper, 1 liten tørket en, evt. litt tørket chilipepper i flak
 • Spagetti, 500 gram
 • Parmesanost, evt. Pecorino
Gianni Di Gregorios «Spaghetti all’Amatriciana»

Regissør Gianni Di Gregorios «Spaghetti all’Amatriciana».

Foto: Filmbonanza/NRK

Hele intervjuet hjemme hos Gianni Di Gregorio kan du se i Filmbonanza i kveld kl. 21.30 på NRK2 eller i Nett-tv.

Kulturstrøm

 • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

  «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

  Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

  Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

  Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

  Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
  Foto: Forlaget Oktober