NRK Meny
Normal

Kvinner med fingermanualar

Cecilie, Anna og Dea er tre voksne damer med et ubrytelig vennskap. De utfordrer seg selv og hverandre, denne gangen ved å bestige en fjellvegg i to etapper.

Fjellside
Foto: colourbox.com

De skal opp og de skal sove på en hylle halvveis oppe. Klatreturen byr fysiske, psykiske og vennskapelige utfordringer. En fjellvegg er lumsk, også for de som kan klatre. Alle er avhengige av hverandre.

Klatreturen er den grunnleggende hendelsen og situasjonen i hørespillet, men samtidig går praten om mer trivielle ting og vi deler den enkeltes tanker om de andre. De er tre vellykkede kvinner som kan og som våger.

En har en elsker, en prøver å få barn uten å lykkes, en har en godt betalt stilling i det private næringsliv. De er alle enige om at mennene deres er stolte av at de befinner seg i fjellveggen, at de tar utfordringene.

Det som ikke skal skje

Vel fremme på fjellhyllen som skal være soveplassen deres er de overstadige i sin glede over å ha klart utfordringen så langt, være ferdig med det vanskeligste strekket.

De planlegger Cecilies femtiårsdag da det som ikke skal skje skjer. Drillet som de er i det trivielle livets utfordringer, makter de å snu planleggingen fa en type begivenhet til en annen – og grunnleggende sett er det ikke så forskjellig.

Medvirkende

Anna: Liv Bernhoft Osa
Cecilie: Agnete G. Haaland
Dea: Iren reppen.

Av: Rønnaug Kleiva
Dramaturg: Helge Andersen
Produksjonsleder: Helga Hem
Lyddesign: Gudrun Gardsjord
Regi: Morten Thomte

Sendt første gang i 2001.

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK