NRK Meny
Normal

Kurt Cobains kardigan kan bli din

Den nuppete, grå strikkejakken Nirvana-vokalisten hadde på seg under MTV Unplugged-opptredenen i 1993 går under hammeren med en utropspris på 180.000 kroner. De med et mer begrensa budsjett, kan sikre seg en lokk av sangerens hår.

Kurt Cobains strikkejakke og hårlokk på auksjon

UNDER HAMMEREN: Kurt Cobains strikkejakke og en lokk av håret hans legges ut på auksjon denne uka.

Foto: Faksimile
Kurt Cobain

LEGENDARISK: Nirvana-vokalist Kurt Cobain ble en motvillig gallionsfigur for grunge-bølgen på tidlig nittitall, men tok sitt eget liv på høyden av bandets suksess.

Foto: MARK J.TERRILL / Ap

Det amerikanske auksjonshuset Julien's, som spesialiserer seg på kjendismemorabilia, har denne uka lagt ut en rekke gjenstander fra musikkens verden på auksjon, skriver I-D.

Selger Cobains hårlokk og strikkejakke

Blant gjenstandene som legges ut for salg, er den grå kardiganen Nirvana-vokalist Kurt Cobain hadde på seg under bandets MTV Unplugged-opptreden i New York i 1993, et halvt år før sangeren tok sitt eget liv.

Strikkejakken, som har en utropspris på 20.000 dollar (rundt 180.000 kroner), er ikke den eneste av Cobains etterlatenskaper som legges ut for salg. En lokk av grunge-legendens hår med ledsagende ekthetsbevis starter på 4000 dollar, eller rundt 36.000 kroner.

Elvis' pilleglass og Jacksons hatt

Auksjonshuset legger samtidig ut en rekke andre effekter og gjenstander fra døde musikkjendiser, fra signerte fotografier til gullplater og personlige eiendeler. Her er et utvalg av de mer unike suvenirene du kan sikre deg:

  • Whitney Houstons kredittkortsøknad fra 1988
  • En svart Fedora-hatt tilhørende Michael Jackson
  • Cowboy- og indianerfigurer i full størrelse fra Michael Jacksons Neverland-ranch
  • Diverse pilleglass tilhørende Elvis Presley (antihistaminer og valium)
  • Et arrestasjonsfoto av Doors-vokalist Jim Morrison fra 1962

Auksjonen løper til 7. november.