Kronprinsen sliter på internett

Kronprins Haakon avslører overfor NRK at det ikke er bare-bare å registrere seg på nettet når man ikke har noe etternavn.

Heidi Marie Vestrheim, kronprins Haakon og Kåre Magnus Bergh
Foto: Inger-Marit Sæby / NRK

Det var i forbindelse med opptaket til programmet «Julemorgen» , at kronprinsen satte ord på hvordan det er å være del av den eneste familien i landet uten etternavn.

Bakgrunnen var et spørsmål fra en av seerne, som lurte på om tronarvingen virkelig bare het Haakon Magnus.

– Ja, vi har ikke noe etternavn. Og det fungerer i grunn ganske dårlig når man skal registrere seg på internett, sier kronprins Haakon.

Les også: Nordmenn elsker å handle på nett

Vises i julen

Tronarvingen har derfor vært nødt til å finne på andre løsninger for å få fylt ut de obligatoriske registreringsskjemaene.

– Jeg bruker ofte Magnus som etternavn i stedet, og da passer det jo bra at sønnen min også heter Magnus i tillegg til Sverre, avslører han.

Les også: Bli med og syng «Julemorgen»-sangen her!

Det kongelige besøket vises i «Julemorgen» på NRK 1. Juledag. Der avslører tronarvingen blant annet hva han hadde jobbet som om han ikke var prins, og om det er lov å snakke med mat i munnen på Slottet.

Les også: Dette er gjestene i Julemorgen

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Kulturstrøm

 • Utreder samiske navn

  Regjeringen utreder nå offisielle samisk navn og offisielt kvensk navn på Norge. – Forslagene til offisielle navn og retningslinjer for bruken av dem, vil på vanlig måte sendes på offentlig høring. Regjeringen vil deretter ta stilling til om saken skal fremmes for Stortinget, skriver Kommunaldepartementet i et brev.

 • Tekster Ibsen for turistene

  Nationaltheatret skal tilby engelsk teksting av Ibsen-forestillingene Lille Eyolf og Hærmennene på Helgeland før og etter sommerferien. Teatersjef Hanne Tømta sier de hart fått gode tilbakemeldinger på tekstingende har gjort i forbindelse med Ibsenfestivalen, og at de derfor har bestemt seg for å utvide tilbudet.

   Pia Tjelta og Kåre Conradi i rollene som Rita og Alfred Allmers i Lille Eyolf.
  Foto: Marte Garmann / Nationaltheatret
 • Bokåret 2019 inviterer til lesetime

  I dag inviteres alle i Norge til å sette av timen mellom 19-20 til å lese en bok. Enten for seg selv eller høyt for andre. Bokåret 2019 feirer boka og lesing i anledning at det er 500 år siden Norges første trykte bøker og at Norge er hovedland på bokmessa i Frankfurt. Interesserte kan melde seg på i gruppa på Facebook.