Hopp til innhold

Kronprinsen sliter på internett

Kronprins Haakon avslører overfor NRK at det ikke er bare-bare å registrere seg på nettet når man ikke har noe etternavn.

Heidi Marie Vestrheim, kronprins Haakon og Kåre Magnus Bergh
Foto: Inger-Marit Sæby / NRK

Det var i forbindelse med opptaket til programmet «Julemorgen» , at kronprinsen satte ord på hvordan det er å være del av den eneste familien i landet uten etternavn.

Bakgrunnen var et spørsmål fra en av seerne, som lurte på om tronarvingen virkelig bare het Haakon Magnus.

– Ja, vi har ikke noe etternavn. Og det fungerer i grunn ganske dårlig når man skal registrere seg på internett, sier kronprins Haakon.

Les også: Nordmenn elsker å handle på nett

Vises i julen

Tronarvingen har derfor vært nødt til å finne på andre løsninger for å få fylt ut de obligatoriske registreringsskjemaene.

– Jeg bruker ofte Magnus som etternavn i stedet, og da passer det jo bra at sønnen min også heter Magnus i tillegg til Sverre, avslører han.

Les også: Bli med og syng «Julemorgen»-sangen her!

Det kongelige besøket vises i «Julemorgen» på NRK 1. Juledag. Der avslører tronarvingen blant annet hva han hadde jobbet som om han ikke var prins, og om det er lov å snakke med mat i munnen på Slottet.

Les også: Dette er gjestene i Julemorgen

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Kulturstrøm

  • Spanske myndigheter tiltaler Shakira for skattesvindel

    Den colombianske popdronningen Shakira er anklaget for skatteunndragelser på 6,8 millioner euro, melder spansk påtalemyndighet. Hun anklages for å ha brukt et skatteparadis for å slippe å betale skatt i 2018, melder påtalemyndigheten i Barcelona. Den 46 år gamle popstjernen har vært tilknyttet Spania siden hun slo seg sammen med den nå pensjonerte fotballspilleren Gerard Pique. Paret har to barn. De bodde i Barcelona inntil i fjor, da forholdet sprakk.

    Spanske myndigheter har tidligere anklaget henne i en sak som dreier seg om en sum på 14,5 millioner euro for perioden 2012–2014. Shakira hevder hun var bosatt på Bahamas i den perioden, og bare var på besøk i Barcelona.

     shakira
    Foto: AP