Hopp til innhold

Kronprinsen sliter på internett

Kronprins Haakon avslører overfor NRK at det ikke er bare-bare å registrere seg på nettet når man ikke har noe etternavn.

Heidi Marie Vestrheim, kronprins Haakon og Kåre Magnus Bergh
Foto: Inger-Marit Sæby / NRK

Det var i forbindelse med opptaket til programmet «Julemorgen» , at kronprinsen satte ord på hvordan det er å være del av den eneste familien i landet uten etternavn.

Bakgrunnen var et spørsmål fra en av seerne, som lurte på om tronarvingen virkelig bare het Haakon Magnus.

– Ja, vi har ikke noe etternavn. Og det fungerer i grunn ganske dårlig når man skal registrere seg på internett, sier kronprins Haakon.

Les også: Nordmenn elsker å handle på nett

Vises i julen

Tronarvingen har derfor vært nødt til å finne på andre løsninger for å få fylt ut de obligatoriske registreringsskjemaene.

– Jeg bruker ofte Magnus som etternavn i stedet, og da passer det jo bra at sønnen min også heter Magnus i tillegg til Sverre, avslører han.

Les også: Bli med og syng «Julemorgen»-sangen her!

Det kongelige besøket vises i «Julemorgen» på NRK 1. Juledag. Der avslører tronarvingen blant annet hva han hadde jobbet som om han ikke var prins, og om det er lov å snakke med mat i munnen på Slottet.

Les også: Dette er gjestene i Julemorgen

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters