Kulturstrøm

 • Fotograf kapper land i moteverden

  Britiske Love Magazine la torsdag ut en video på sine nettsider. Den er signert norske Olav Stubberud. Han har de siste årene reist verden rundt og tatt bilder av store artister som Justin Bieber og Kygo. Nå beveger han seg over i moteverden med Victoria’s Secret-modellen foran kamera. Samarbeidet ble arrangert av den amerikanske stylisten Yael Quint. Hun har vært med på den norske moteuken Oslo Runway flere ganger.

 • Dansekompani åpner 600 m² studio

  I juni åpner det nasjonale dansekompaniet Nagelhus Schia Production eget studio. Studio NSP er en del av det nye kunstnerkvartalet i Sandvika i Viken. Kompaniets forrige forestilling var på «DuEls» Vigeland-museet (bildet), i samarbeid med koreografene Damien Jalet og Erna Omarsdottir.

  DuEls med Nagelhus Schia Productions og Iceland Dance Company i Vigelandsmuseet, koreografi Damien Jalet and Erna Omarsdottir
  Foto: Antero Hein / Hein Creations
 • Satser på filmfestival i Venezia

  Filmfestivalen i Venezia er planlagt 2.–12. september og arrangørene planlegger at den skal gå av stabelen. Filmfestivalens program legges vanligvis fram sent i juni. Tidligere i år ble det kjent at den australske skuespilleren Cate Blanchett skal lede juryen.

  Cate Blanchett
  Foto: Joel C Ryan / NTB kultur

Flere kulturnyheter

Årets utgave av Festspillene i Bergen foregår uten publikum i salen og direkte til de tusen hjem. Nattjazzen i Bergen byr på konsert med Mathias Eick og hans personlige tolkning av det legendariske Miles Davies-albumet "Kind of Blue." Med Kjetil Møster, tenorsaksofon, Martin Myhre Olsen, altsaksofon, Erlend Skomsvoll, piano, Johannes Eick, kontrabass, Håkon Mjåset Johansen, trommer og Mathias Eick , trompet.
Programleder i Håkonshallen er Arild Erikstad.

«Kind of Blue» med Eick

«Kind of Blue» med Eick

Årets utgave av Festspillene i Bergen foregår uten publikum i salen og direkte til de tusen hjem. Nattjazzen i Bergen byr på konsert med Mathias Eick og hans personlige tolkning av det legendariske Miles Davies-albumet "Kind of Blue." Med Kjetil Møster, tenorsaksofon, Martin Myhre Olsen, altsaksofon, Erlend Skomsvoll, piano, Johannes Eick, kontrabass, Håkon Mjåset Johansen, trommer og Mathias Eick , trompet. Programleder i Håkonshallen er Arild Erikstad.